Kecmanović komplikovao u finišu, pa otišao u 2. kolo Vimbldona

Naredni rival je bolji iz meča Milman - Bautista Agut

  • 1
Novak Đoković - Miomir Kecmanović Foto: Nikola Tomić

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u četiri seta bio bolji od Argentinca Fakunda Banjisa - 6:4, 3:6, 6:3, 7:6!

Bio je ovo drugi međusobni meč pomenutih tenisera koji su sredinom aprila "ukrstili rekete" na turniru u Beogradu, a Kecmanović je i tada, kmao i sada, odneo pobedu.

Kecmanović je bolje otvorio meč i već u 5. gemu je imao četiri brejk lopte koje nije iskoristio. Međutim, jeste u narednom gemu na servis rivala, vezao je tri poena i na kraju slavio sa 6:4.

Banjis je bio taj koji je u drugom setu bio spretniji i pri rezultatu 4:3 uzeo je servis Kecmanoviću s nulom. Trgao se Miomir već u narednom, imao je dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio i dozvolio je Argentincu da izjednači u setovima.

Kecmanović je na početku trećeg seta odmah uzeo brejk i poveo je sa 3:0, imao je još dve šanse da ga "brejkne", da bi potom iskoristio sviju drugu set loptu za konačnih 6:3.

Četvrti set je doneo pravu dramu. Kecmanović je uzeo brejk u finišu i poveo sa 5:4, da bi Argentinac vratio brejk i potom odveo meč u taj-brejk. A tamo je Miomir bio spretniji (7:1) i zakazao je duel protiv boljeg iz meča između Milmana i Bautiste Aguta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA