Đoković obeležio veliki praznik slikom Kosovke devojke: "Srećan Vidovdan Srbima širom sveta!"

Najbolji na svetu priprema se za nastavak nadmetanja na Vimbldonu nakon pobede u prvom kolu

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

U Srbiji se danas, 28. juna slavi jedan od najvećih praznika – Vidovdan. Mnoge stvari kroz istoriju naše zemlje desile su se upravo na ovaj datum, a ljudi ga i dan-danas proslavljaju sa velikim poštovanjem.

Nije zaboravio ni naš najbolji teniser, Novak Đoković da se danas obeležava jedno od “crvenih slova“ naše istorije, pa je putem svog Instagram profila pratiocima poželeo da praznik proslave u najboljem duhu, podelivši uz to kratku priču.

- Srećan VIDovdan svim Srbima širom sveta. Sa jedne strane tradicije, sećanje na Kosovski boj, Kneza Lazara i sve heroje naše istorije. Sa druge strane slavi se Svetovid, vrhovno Božanstvo staroslovenske mitologije. Bog nam je dao dva oka da gledamo, a treće oko da bismo VIDeli – napisao je Novak na Instagramu i podelio sliku Kosovke devojke.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Podsetimo, Novak je danas slavio na Vimbldonu u prvom kolu posle preokreta protiv Džeka Drejpera u četiri seta – 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Video: Hrvati strastveno navijali za Đokovića, slavili pobedu Srbina na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA