≫ 

Novak padao i razbio Andersona: Ućutkao ga za prozivanje i ušao u 3. kolo Vimbldona

Najbolji teniser sveta će u narednom meču igrati protiv boljeg iz duela Denis Kudla - Andreas Sepi

  • 36
Novak Đoković, Vimbldon 2021 Foto: Profimedia/ddp USA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)

Novak je ponovo imao problem sa podlogom, u dva navrata se okliznuo i pao, ali na sreću to nije dovelo do nikakvih posledica po Đokovića, koji je pružio izuzetno dominantnu igru.

Najbolji teniser sveta je dominirao od starta. Malo je zabrinuo navijače kada se u četvrtom gemu prvog seta okliznuo i pao, ali na sreću nije bilo posledica i ubrzo je podigao nivo igre i odgovorio na ubitačne servise Kevina Andersona.

Čim je počeo bolje da riternira, bilo je pitanje vremena kada će uslediti brejk, a to se ubrzo i dogodilo, pri vođstvu od 4:3, pa je u narednom gemu Novak sigurno odservirao za vođstvo u setovima.

Novak je u drugom setu bio još ubedljiviji, pošto je Andersonu dva puta oduzeo servis i dobio ga sa 6:3 uz priliku da prvi servira u trećem.

U trećem je ponovo do 3:3 bilo neizvesno, Anderson je uspeo da se izvuče jakim servisima, ali je Novak uspeo da ga slomi pri vođstvu od 4:3, došao je do tri vezane brejk lopte i iskoristio treću za konačni brejk i veliko slavlje uz prepoznatljiv urlik.

Već u narednom je sigurno odservirao i osigurao prolaz u narednom kolu.

Anderson je inače pre meča uputio "otrovne strelice" ka Novaku, pošto je kao predstavnik Saveta igrača ATP-a udario na Novakovu organizaciju PTPA koja se bori za prava igrača. Ovo je bio svojevrstan odgovor Novaka na prozivke.

Novak Đoković, Kevin Anderson, Vimbldon 2021 Foto: AP/Tanjug

Iako je ovo bio u najavi potencijalno težak meč za Đokovića, jer je Anderson kao opasan server uvek nezgodan na travnatoj podlozi, srpski teniser je na kraju sigurno došao do trijumfa. Novak i Anderson su igrali i finale Vimbldona 2018. godine kada je Đoković došao do titule posle ubedljive pobede, ali Anderson je sada daleko od te forme i tog nivoa igre i trenutno je ispod 100. mesta i trenutno je 102. na ATP listi.

Novak će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Denis Kudla - Andreas Sepi, a taj meč na programu je u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA