≫ 

Igra prestola na Vimbldonu: Federer među hijenama, Đokoviću nikada lakši put do finala i titule?

Ono što najviše nas interesuje je: Kakav put ima Đoković do finala i eventualno do podizanja trofeja?

  • 6
Vimbldon, Novak Đoković. Džek Drejper Foto: AP/Tanjug

Još 16 igrača nada se tituli na Vimbldonu, ali samo jedan za sada ima ubedljivo najveće šanse da je osvoji - Novak Đoković. Da li će on to i učiniti?

Dueli osmine finala očekuju se u ponedeljak, a na legendarnoj travi je ostala mala grupa, ali odabrana.

Ono što najviše nas interesuje je: Kakav put ima Đoković do finala i eventualno do podizanja trofeja?

Već u ovoj fazi, čini se da je baš veliki favorit protiv Kristijana Garina koji je izraziti šljakaš i pravo je čudo što je ostvario ovaj rezultat na Vimbldonu.

U četvrtfinalu će ga sačekati pobednik duela Martona Fučoviča i Andreja Rubljova. Na papiru, Rubljov je favorit, ali Fučovič ima ono što je potrebno na tvrdoj podlozi, a to je servis.

Rubljov je, kao pet nosilac, ujedno i najbolje rangirani kosturaš koji može Novaku da dopadne do samog finala.

Ukoliko bi njega prošao (ili njegov protivnika Fučoviča), po rankingu, u polufinalu bi ga sačekao Roberto Bautista Agut ili Denis Šapovalov. U tom delu žreba su još Sebastijan Korda i Karen Kačanov, ali videćemo kako će se situacija razvijati, jer Bautista Agut, koji je takođe svoje najbolje partije pružao na šljaci, je najbolje kotiran što se tiče ATP liste.

Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Po igrama bi se reklo da Šapovalov ima najveće šanse, ali i da dođe on, ali i Korda, Agut ili Kačanov, Đoković jednostavno predstavlja prevelikog favorita.

Sada, preselećimo se u drugi deo žreba gde favorit na papiru, Danil Medvedev ima posla protiv Huberta Hurkača koji je pokazao da zna da igra na tvrdoj podlozi.

Medvedev je upalio mašinu, sustigao 0:2 u setovima protiv Marina Čilića, ali i da prođe Hurkača, imaće veliki posao protiv pobednika duela Lorenca Sonega i višestrukog osvajača Vimbldona, Rodžera Federera.

Federer je preživeo sve napore, održava se prilično dobro na britanskoj travi i pitanje je, da li je on drugi favorit za osvajanje Vimbldona? Ili Medvedev?

Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Velika borba će se voditi za drugog finalistu i mnogo je neizsvesnije u donjem delu žreba gde nema izrazitog favorita kao što je Novak Đokovića u gornjem delu kostura.

Osim Rodžera i Danila, tu je i Aleksandar Zverev, ali i Mateo Beretini, osvajač Serbia Opena koji se dobro održava na površini sa svojim servisima.

Videćemo kako će se razvijati situacija tamo, ali se čini da Đoković neće, makar na papiru, imati težak posao dok ne stigne u samo finale. A, i da dođe tamo, ponovo bi bio dosta veliki favorit.

Teško da će Novak imati bolji period da osvoji još jedan Grend slem, a možda i da sve što bude igrao, osvoji do kraja sezone.

Nema Rafaela Nadala, nema ni Dominika Tima, ali i da ih ima... Teško da bi ovakav nalet Novaka zaustavili. Ostaje samo da to srpski as pokaže na terenu.

Video: Hrvati strastveno navijali za Đokovića, slavili pobedu Srbina na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    4. jul 2021 | 20:19

    Nole obično kada je lak put zataji. Ne daj Bože. Idemo Nole igraj kao da je Nadal tu.

  • ✍️

    4. jul 2021 | 21:17

    Nole je munja nebeska .🥇🥇🥇🇷🇸🇷🇸🇷🇸👑👑👑👑🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️❤️

  • Cc

    4. jul 2021 | 19:05

    Toliko o tome da se gura federer u zrebu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA