≫ 

Novi rekord Đokovića koji Federer i Nadal nikad neće dostići

Srpski teniser nastavlja da postavlja nove rekorde

  • 1
Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković hrabro korača ka tituli najboljeg igrača svih vremena (G.O.A.T). Najbolji teniser sveta postavio je novi rekord pošto je došao do 75. pobede na Vimbldonu i time uspeo da postane prvi igrač sa 75 pobeda na svim Grend Slemovima.

Podsetimo, Novak ima na Australijan openu 82 pobedem ba Rolan Garosu 81, na US openu 75 i sada Vimbldonu 75.

U ovom segmentu teško će ga stići Rafael Nadal i Rodžer Federer.  Španac ima samo na Roland Garosu više pobeda od 75. dok je na ostala tri turnira daleko od brojke 75 pobeda. Isto je i sa Federerom, koji je tu brojku prešao na Vimbldonu.

Ipak, Srbin je uspeo u još jednom parametru da nadmaši velike rivale - Rodžera Federera je odavno ostavio iza sebe, a Rafaela Nadala je prestigao. Naime, Đoković je trijumfom nad Denisom Kudlom stigao do čak 964. pobede u 1.159 mečeva u karijeri i postao teniser sa najvećim procentom uspešnosti.

Novak je sada preskočio Rafaela Nadala i njegov procenat pobeda iznosi 83,17 odsto. To bi moglo da nastavi da raste na Vimbldonu, pa ćemo videti da li će zadržati prednost u odnosu na Nadala koji je na 83,15% samo na većem uzorku mečeva. Španski as je pobedio 1.027 od 1.235 mečeva (83,15%).

Preskače Novak Đoković jednu po jednu prepreku na Vimbldonu, a sledeća, u četvrtom kolu, je Čileanac Garin (danas oko 14.30). Nole je veliki favorit, a kvota da će slaviti sa 3:0 u setovima je 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Garin.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by US Open (@usopen)

Na trećem mestu je Bjern Borg sa mnogo manje susreta (82,36%), na četvrtom Rodžer Federer (82,02%), a na petom je DŽimi Konors koji je odigrao ubedljivo najviše mečeva (81,82% na 1.557 duela).

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. jul 2021 | 10:47

    Konors i Federer su mnogo više odigrali manjih turnira 250 i 500...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA