≫ 

Đoković ekspres provozao Garina po travi i za 111 minuta prošao u četvrtfinale Vimbldona!

Malo jači trening i nekoliko kapljica znoja za Novaka

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije imao nikakvih poteškoća da se plasira u četvrtfinale Vimbldon pošto je na glavnom terenu "Ol Ingland Kluba" savladao 20. igrača sveta Kristijana Garina sa 6:2, 6:4, 6:1 za samo 111 minuta.

Garin je klasičan šljakaš i sve što je uradio da dođe u Top 20, uradio je baš na toj podlozi. Ne može se reći da nije iznenađenje što je došao do završne faze Vimbldona, ali Đoković mu je bio ručna kočnica.

Već na startu je Novak napravio brejk, krenuo silovito i završavio posao u rekordnom vremenu.

Ređale su se i greške čileanskog protivnika kojem se stegla ruka, a sa druge strane je mašina samo išla napred i za 25 minuta uspela da osvoji prvi set.

Već u drugom, Garin postaje svestan da nema šta da izgubi i da će još malo vremena provesti ma vimbldonskoj travi ukoliko mu ruka ostane skraćena.

Držao je svoj servis, išao napred, čak i došao do jedne brejk lopte, ali sav taj trud pada u vodu u devetom gemu kada greškama poklanja Đokoviću momenat da servisima dođe do 2:0 u setovima.

Naravno da je Nole to oberučke prihvatio, a od tog momenta zaista nije bilo pitanje ko će pobediti u ovom susretu, ako je znaka pitanja uopšte i bilo.

Brejk ponovo na startu seta i zaključena priča pre kraja.

Đoković će se za polufinale boriti protiv pobednika duela Andreja Rubljova i Martona Fučoviča.

Tok meča:

Treći set:

6:2 - KRAJ! ĐOKOVIĆ IDE U ČETVRTFINALE!

5:2 - Srpski as je prve neiznuđene greške u setu napravio sada. Nije osvojio gem, ali sada će servirati za meč.

5:1 - Siguran gem, a i kako bi bilo drugačije.

4:1 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Nema više spasa za protivnika koji jednostavno ne može da parira niti u jednom segmentu protiv najboljeg na svetu.

3:1 - Jedan poen za protivnika i siguran hod ka novoj rundi takmičenja.

2:1 - Pokušava Garin da ostane u igri, ali mnogo više mu treba od čuvanja svog servis gema.

2:0 - Stiže i potvrda urađenog u prošlom gemu. Mašina melje i nema zaustavljanja.

1:0 - NOLE ODMAH LOMI SA BREJKOM! Ovo je bilo prilično lako i sada se vidi da Garin teško može da se vrati u ovaj meč. Pokušaće da se zadrži što više na terenu, ali teško može do brejka protiv Novaka koji je sada namirisao krv i teško ga možemo ko zadržati.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Drugi set:

6:4 - JOŠ JEDAN SET ZA NOVAKA! Jednostavno, Čileanac je u najgorem mogućem momentu izgubio svoj servis, tako da je sa psihičkim padom ušao u servis gem Novaka koji je vedrio i oblačio iz prvog udarca. Na kraju je sebi razvedrio na 40:30 i zaključio i drugi set. Sada ima autoput do četvrtfinala.

5:4 - BREEEEJK ZA ĐOKOVIĆA! Konačno je Novak uspeo da prelomi u drugom setu, doduše, uz pomoć Garina koji je odservirao treću duplu servis grešku za 15:40, a onda ispucao loptu u aut. Serviraće srpski teniser za drugi set!

4:4 - Servis sa nulom. To nije problem, ali čeka se bljesak pri protivnikovom prvom udarcu.

3:4 - Prvo je izgledalo da će Garin lako osvojiti gem, a onda se zakuvalo nakon dve razmene (40:40). Nije Novak dozvoljavao Kristijanu da ode iz ove sekvence, jer je šest puta sa izjednačenjem pravio pritisak, bolje udarao sa osnovne linije, šetao protivnika i na kraju nije nagrađen za to.

3:3 - Ovo je sada bilo ekspresno, najviše zahvaljujući prvom servisu. Đoković ponovo vrši pritisak na protivnika za kojega nije poznato koliko će ga držati ova sigurna igra.

2:3 - Umalo brejk Đokovića. Ruku na srce, Garin je dobro igrao, fino raspoređivao udarce i verovatno da je igrao protiv bilo koga drugog, uzeo bi ovaj gem mnogo lakše. Spasao je brejk loptu i stigao do 40:40 kada je Novak izbacio loptu izviše osnovne linije, a zaključio je gem servis vinerom.

2:2 - Đoković stiže i do petog asa na meču i bez previše drame dolazi do novog gema. Ipak, uočljivo je da se Garin mnogo bolje oseća na terenu nego u prvom setu. U ovom momentu je počela kiša i prekinut je susret.

1:2 - Sada je Garin preživeo brejk loptu uz poteze koje se često gledaju na šljaci, za šta on i jeste specijalista. Dobro se drži Čileanac u drugom setu.

1:1 - Na 15:15, Đoković je uspeo iz defanzive da na mreži pogodi Garina u telo i osvoji jedan poen koji je bio izgubljen. Ipak, Kristijan je zagrizao, nije išao prvi servis Novaka i to je rezultovalo nervozom koja je pretočena u brejk loptu. Ipak, Srbin ne dozvoljava iznenađenje.

0:1 - Evo prvog momenta da Garin nije u deficitu jednog seta. Uz manje egzibicije, dve skraćene loptice, uspeo je da osvoji prvi gem.

Kristijan Garin Foto: Tanjug/AP

Prvi set:

6:2 - SET ZA ĐOKOVIĆA! Ovo je bilo previše lako. Sve ide Novaku od ruke, a to se kroz dupli brejk i ogledala. samo 24 minuta igre i 1:0 u setovima!

5:2 - Počeo je da radi prvi servis čileanskog predstavnika i to mu je znatno olakšalo da ostane u deonici. Sada za njega sledi teži deo.

5:1 - Stiže laka potvrda i sada nedostaje samo jedan gem da se kompletira i set. Težak dan se sprema za Garina, oseća se u ovih 19 minuta.

4:1 - NOVAK PONOVO DO BREJKA! Do srpskog asa je bilo samo da održava razmenu sa osnovne linije, jer Garin ima prilično velike poteškoće da ostane u poenu, a ne pogodi mrežu. Uz dve neiznuđene greške, Nole je veoma blizu osvajanja prvog seta.

3:1 - Izgubio je Novak prvu razmenu, ali nestrpljivi Čileanac je počeo ponovo teško da greši iz bekhenda.

2:1 - Veselje publike zbog prvog osvojenog poena Garina koji je uz poteškoće uspeo da osvoji i prvi gem. Sada će morati da juri zaostatak brejka, što je mnogo teži posao.

2:0 - Čini se da će ovo biti veoma težak dan za čileanskog predstavnika. Nije osvojio ni sada poen, a o razmeni trenutno može samo da sanja. Dobra kontrola i potvrda su tu.

1:0 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Garin je izabrao da prvi servira, ali je to učinio veoma stegnuto. Prvo dupla servis greška, a onda i dve neiznuđene su Novaka stavile u situacije da Novak komotno povede na startu meča.

Pre meča:

Najbolji na svetu ne bi smeo da ima većih problema protiv Čileanca, kojem je šljaka omiljena podloga, a koji se sa Đokovićem u dosadašnjem toku karijere sastao samo jednom u zvaničnom meču na ATP Kupu prošle godine u Australiji, kada je Novak slavio sa ubedljivih 2:0.

Garin je trenutno 20. teniser na ATP listi, ali je njegov najbolji plasman na Vimbldonu upravo plasman u četvrto kolo, koje je ostvario ove sezone. To mu je za sada najdalja runda na bilo kom Grem slemu na kojem je učestvovao.

Samo dva puta je slavio protiv tenisera koji su se u tom momentu nalazili među deset najboljih na ATP listi. Prvo je uzeo "skalp" Aleksanderu Zverevu na turniru u Minhenu 2019. godine, da bi godinu dana kasnije na ATP Masters turniru u Madridu savladao Danila Medvedeva.

Britanci su ispoštovali Novaka Đokovića, pa će svoj meč protiv Garina igrati upravo na Centralnom terenu.

Video: Đoković: Pozdravio bih braću i sestre u Grčkoj, proteklih 48 sati pamtiću do kraja života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Central Court

    5. jul 2021 | 15:04

    Napred Nole razgali nam i srce i dušu da se oporavimo posle basketaša.

  • Crna Gora je Srbija

    5. jul 2021 | 14:41

    Idemooo Noleee!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Nosmoking

    5. jul 2021 | 15:06

    Brzi voz!!!! Ajde Noleee!!!!🔥🔥🔥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA