≫ 

Najluđi meč na Vimbldonu: 13 brejkova u 5. setu i pobeda Rusa protiv američke teniske senzacije

Rus ide u četvrtfinale posle neverovatnog meča

  • 0
Sebastijan Korda, Karen Kačanov Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Karen Kačanov plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Amerikanca Sebastijana Kordu posle neverovatnog meča u pet setova (3:6, 6:4, 6:3, 7:5, 10:8).

Posebno spektakularan bio je peti set, gde je viđeno čak 13 brejkova od ukupno 18 odigranih, pošto je meč morao da se završava na razliku.

U jednom momentu viđeno je čak osam vezanih brejkova. Teniseri nisu mogli da uzmu gem na svoj servis, do rezultata 7:7, a onda su oba tenisera uzeli po jedan na svoj servis, da bi potom Korda ponovo pretrpeo brejk, a Kačanov uspeo da se skoncentriše i da odservira bez izgubljenog poena, čime je uspeo da ponovi najveći uspeh u karijeri, pošto je do sada samo jednom uspeo da se domogne četvrtfinala na Grend slemu, i to na Rolan Garosu 2019. godine.

Sebastijan Korda je najavio da je buduća teniska senzacija, a nije imao sreće da se na svoj rođendan domogne četvrtfinala Vimbldona. Njega svakako čeka skok na rang listi od najmanje četiri mesta posle dobrog rezultata na Vimbldonu i dolaska do četvrtog kola. Trenutno je 50. na ATP listi, ali nema sumnje da će ovakvim igrama brzo doći nadomak top 10.

Kačanov će u četvrtfinalu igrati protiv Denisa Šapovalova, koji je sa 6:1, 6:3, 7:5 savladao Roberta Bautistu Aguta. To je četvrtfinalni par koji se ukršta sa Novakovim delom žreba u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA