Osaka više neće da ćuti: Snimila dokumentarac o strahovima, objasnila zašto je pobegla od tenisa

Svi koji žele, moći će da pogledaju seriju od 16. jula

  • 1
Naomi Osaka Foto: Tanjug / AP

Nikome nije bilo svejedno kada je Naomi Osaka naprasno odlučila da se povuče sa Rolan Garosa. Japanska teniserka izjavila je kako je glavni razlog njenog odustajanja bila teška borba sa depresijom, koja joj je stajala kao mač nad glavom dosta dugo.

Sada, kada je uspela da se oporavi i ponovo stane na noge, rešila je da sa Netfliksom snimi nekoliko epizoda u kojima će prikazati svoj život, početak karijere, a ujedno će govoriti o najvažnijoj temi za nju - borbi sa depresijom.

Podsetimo, Osake nema ni na Vimbldonu, a jedan od glavnih razloga pored depresije je odbijanje da govori za medije, zbog čega je osećala da je organizatori pritiskaju. I sama je nekoliko puta isticala da je veoma anksiozna kada se nađe pred kamerama, a Novak Đoković je podržao njenu odluku da napravi pauzu.

Osaka je istakla da se sa depresijom bori još od 2018. godine, kada je osvojila svoju prvu gren slem titulu na US openu u onom čuvenom finalu u kojem je Serena Vilijams plakala, jer je smatrala da je glavni sudija ne poštuje dovoljno. Na dodeli pehara, publika je izviždala nesrećnu Japanku, koja je potom i sama počela da plače, a Serena je stala u njenu odbranu.

Ceo njen put ka vrhu naći će se na Netfliksu od 16. jula, a povratak na terene napraviće "kod kuće" na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Video: Đoković piše istoriju, a još ni do finala nije došao: Zanimljive činjenice pred 1/4 finale Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA