≫ 

Đoković posle plasmana u polufinale: "Inspiracija je ići za istorijom, hoću da živim u trenutku"

Srpski teniser lako je savladao Fučoviča u tri seta

  • 0
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Naš najbolji teniser i prvi na svetu, Novak Đoković uspešno je prebrodio prepreku u četvrtfinalu Vimbldona u vidu Martona Fučoviča. Srpski teniser se na terenu zadržao nešto više od dva sata i slavio je posle tri odigrana seta.

Logično, bio je izuzetno raspoložen u intervjuu posle meča na terenu. Kaže da je igrao jako dobro, a pohvalio je Mađara na velikoj borbi koju je prikazao.

- Prave pritisak na mene dok odgovaram. Sasvim solidno izdanje, počeo sam veoma dobro. Nije bilo mnogo pogrešnih stvari u mojoj igri. Uspeo sam da završim prvi i drugi set na 5:3. Priznanje Martinu na borbi u ovom meču, za to što je uspevao da se održi i da me natera da se "borim".

Ovo je bila Novakva 350. pobeda na Gren slemovima, a ujedno 41. polufinale kojeg se domogao na najvećim turnirima. Našalio se i sa čovekom koji ga je intervjuisao, kada mu je ovaj pomenuo taj podatak.

- Hoćeš da putuješ sa mnom kao čovek koji beleži moju statistiku (smeh)? Daješ kompliment mojoj karijeri, to mi podiže samopouzdanje, hvala ti. Svestan sam statistike, volim ovaj sport svim srcem, i telom i dušom. Posvećen sam ovom sportu praktično od kako sam se rodio. Nekako nekada sve deluje nerealno, ali pokušavam da živim u momentu i ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Velika je inspiracija ići za istorijom i neka se nastavi tako i dalje.

Protivnik Novaku u polufinalu biće ili Karen Kačanov ili Denis Šapovalov. Videćemo ko će to biti, pošto su otišli u peti set.

- Birao bih pobedu (smeh), bez obzira na to ko je. Kada sam pobedio poslednji meč, igrali su Fučovič i Rubljov peti set, nadao sam se za kišu. Obojica su sjajni igrači, Šapovalov je imao nekoliko velikih pobeda i Kačanov takođe, svi igramo dobro.

Prvi put od kako je počela pandemija, negde se igralo pred punim tribinama, pošto su vlasti u Velikoj Britaniji dozvolile dodatno popuštanje mera.

- To je divno. Zaista od kako se prošla sezona nastavila, lepo je videti vas sve ovde, hvala vam što ste došli.

Video: Đoković piše istoriju, a još ni do finala nije došao: Zanimljive činjenice pred 1/4 finale Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA