≫ 

Hrvatica bodri Beretinija protiv Novaka: Izazvala skandal na Vimbldonu, Kirjos je varao sa Srpkinjom

Novakov rival u finalu ima podršku Hrvatice na Centralnom terenu

  • 8
Ajla Tomljanović Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Mateo Beretini na Centralnom terenu Vimbldona igraju veliko finale.

Novaku je ovo 30. Grend slem finale, a Beretiniju prvo. Tribine su krcate, a na njima je i Beretinijeva devojka, Ajla Tomljanović, koja je u njegovom boksu i bodri svog dragog.

Beretini i Ajla su međusobno podržavali jedno drugo tokom čitavog turnira kada im se mečevi nisu preklapali. I australijska teniserka je daleko dogurala na Vimbldonu i igrala je u četvrtfinalu po prvi put u karijeri.

Mateo je često bodrio na tribinama i kako je i sam priznao u intervjuu za Vimbldonov sajt, mnogo mu je teže da gleda mečeve svoje devojke i više se nervira nego kada on igra.

Možda i bolje što nije bio na meču na kojem je bila deo skandala jer ko zna kako bi reagovao. Naime, Ajla se posle meča žestoko posvađala sa bivšom Grend slem šampionkom Jelenom Ostapenko u trećem kolu Vimbldona, kada su pale teške reči na njen račun. Navijači i gledaoci su prisustvovali nesvakidašnjem skandalu koji se retko viđa na teniskim mečevima.

Tvoje ponašanje je užasno. Nemaš uopšte poštovanja. "Ti si najgora na turu. Ubedljivo najgora na turu - besnela je Ostapenko.

Beretiniju sigurno ne bi bilo svejedno da je ovako nešto čuo, jer kako sam kaže, mnogo mu teže pada kada gleda mečeve svoje devojke, nego kada igra svoj.

- Osećam 10 puta više stresa gledajući nju, nego kada ja igram. Završio sam prvi set, nisam znao da li je i ona završila i da li dolazi ovde pošto nisam nisu pokazali rezultat. Onda sam pomislio da je možda izgubila i da se oseća uznemireno. Trener mi je rekao da je bilo 5:1, video sam rezultat i bilo je 15:40, rekao sam sebi "O, ne". Radije ću da igram, nego da gledam njen meč, lakše mi je - rekao je Beretini.

Ajla, koja je trenutno 75. teniserka sveta, važi za jednu od najlepših na VTA turu, pa i ne čudi što je Italijan ovako "odlepio" za njom. A nije ni prvi teniser koji je u ovakvoj situaciji, jer je Ajla u prošlosti bila u vezi sa Nikom Kirjosom, saigračem iz teniske reprezentacije.

Nik je poznat kao najveći hejter Novaka Đokovića, koji ne bira sredstva da ga proziva kada god je u prilici. Ipak, i on je u Ajli imao "slabu tačku", kao i Beretini, jer nije skrivao emocije prema njoj i pred kamerama.

Međutim, "nestašni dečko" svetskog tenisa naterao je Ajlu da raskine s njim, nakon što su u javnosti procurile fotografije iz Kirjosovog provoda sa dve devojke tokom Vimbldona 2017. godine, od kojih je jedna bila Monik Belovuković, devojka srpskog porekla čiji su roditelji emigrirali u Australiju.

Ajla je inače rođena u Zagrebu, na početku karijere je igrala pod zastavom Hrvatske, ali je kasnije postala državljanka Australije i počela je da nastupa pod zastavom ove zemlje. Otac joj je čuveni hrvatski rukometaš, Ratko Tomljanović, koji je osvojio titule prvaka Evrope 1992. i 1993. godine, dok joj je mama bošnjakinja Emina.

Svojevremeno su Ajlu prozivali da je izdala Hrvatsku, kada je odabrala da igra za Australiju, prozvao je svojevremeno i otac Bernarda Tomića, Džon Tomić, takođe Australijanac hrvatskog porekla, navodeći da je Teniski savez Australije "kupio" Ajlu.

- Nisu me kupili. Meni niko nije došao i rekao: "Evo ti novac da igraš za nas." Niko mi nije dao novac da nastupam za Australiju, dug put je ispred mene još uvek. Sigurno je da ja neću zauzimati mesto onima koji su bolji od mene. Nikada neću prestati da budem biti Hrvatica. Rođena sam tamo, moji roditelji su Hrvati, ali imam priliku da napredujem i ne žalim što sam je prihvatila. Drago mi je i što su ljudi blizu mene srećni zbog mene - rekla je tada Ajla Tomljanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA