≫ 

Novakov pehar sa Vimbldona stiže u Beograd, čeka ga počasno mesto

Najbolji teniser sveta stiže sa zlatnim trofejom u Srbiju

  • 5
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta i najbolji svih vremena, Novak Đoković, osvojio je svoj 20. Grend slem pehar i ukupno šesti sa Vimbldona, čime je porušio neke velike rekorde.

Svi Grend slem pehari čuvaju se na posebnom mestu u restoranu Novak, koji je postao svojevrstan muzej, jer je ambijent takav da su oko vas svi najvažniji trofeji koje je Đoković osvojio tokom svoje karijere, kao i rekviziti sa čuvenih utakmica.

Ipak, Grend slem pehari imaju svoj poseban kutak. Za njih su napravljene posebne vitrine u restoranu Novak.

Jedan deo pehara je u drugoj vitrini, gde je najviše pehara sa Australijan opena, kojih Novak ima ukupno devet, a drugi najbrojniji u njegovoj kolekciji su pehari sa Vimbldona, kojih ima šest.

Za vimbldonske pehare rezervisano je i centralno mesto u restoranu, a jedno mesto je upražnjeno, a vrata vitrine su već otvorena i čekaju da on stigne iz Londona.

Vitrina će uskoro biti popunjena, pošto Novak s peharom već u ponedeljak stiže u Beograd.

Nakon toga će Novak će provesti nekoliko dana u Beogradu, a ovde bi trebalo da donese i konačnu odluku da li će igrati Olimpijske igre, za koje je posle finala Vimbldona rekao da su sada pod znakom pitanja posle novih restrikcija japanskih vlasti i odluke da neće biti navijača na tribinama.

- Moraću da razmislim o igranju na OI. Nema navijača, puno je ograničenja. Plan mi je bio da idem, ali trenutno sam na 50:50 – rekao je Novak.

Video: Srđan Đoković rastavljao tribinu da pehar može da stane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA