≫ 

Pilić: Ona Novakova fotka sa Hrvatima smeta Engleskoj i Americi, zato žele da ga obezvrede

To što dolazi iz malog pondeblja je razlog zašto velesile ne vole Đokovića

  • 12
Novak Đoković Printskrin: Youtube/Sport Klub

Legendarni teniski trener Nikola Pilić osvrnuo se na veliki uspeh Novaka Đokovića na Vimbldonu i osvajanje 20. Grend slem titule!

Pilić je dao jedan intervju za "Index" u kom se osvrnuo i na to što Đokovića ne vole u svetu kao, na primer, Rodžera Federera.

- Novak dolazi iz jedne male zemlje, nije imao podršku kakvu su imali, recimo, Nadal ili Federer. Zbog svog porekla nikad nije dobio pažnju i priznanje kakvo je zaslužio. Poludim kad neto krene negativno da priča o Novakovom karakteru. To je igrač koji se šali, zabavlja, priča viceve, veseli se i uživa. Svaka čast Federeru i estetici njegovog stila, ali kad ga gledaš, vidiš nepomično lice Bastera Kitona. Nikad u karijeri nije ništa promenio. Ako mene pitate, radije ću da gledam igrača koji u sebi ima emociju - rekao je Pilić i dodao:

- Pre nekoliko dana Novak se na Vimbldonu slikao sa Pavićem i Mektićem i poslao je poruku kako iz jednog malog podneblja dolaze tri svetska prvaka u tenisu. Naravno da velesilama poput Engleske, Amerike ili Francuske to smeta i da sve to pokušavaju da obezvrede.

Kada je u pitanju GOAT trka, Pilić nije imao dilemu.

- Novak Đoković je najveći teniser koji se ikad pojavio. Naravno da ne želim umanjiti vrednost jednog Federera ili Nadala, koji je Rolan Garos osvajao čak 13 puta. To je Maunt Everest u tenisu, ali Đoković je dokazao da je ipak klasa iznad. Sve je više onih koji će reći da nema sumnje da je Novak najveći ikad.

- Jedan engleski novinar je nakon poslednjeg Rolan Garosa napisao neverojatan tekst o Novaku. Bio je to jedan od najlepših i najemotivnijih tekstova o tenisu koje sam ikad pročitao. Ne tako davno tako nešto nije bilo moguće. Bio je to prvi takav test o Đokoviću u zapadnim medijima. Bio sam igrač i znam da neki igrači imaju više navijača, a neki manje. To je u redu, ali nije u redu da ceo stadion aplaudira kad Novak napravi dvostruku grešku. Čak i takvi su sad shvatili da je kvalitet na Novakovoj strani - poručuje Pilić.

Video: Fotke čista emocija, a reči surove činjenice: Sve to dokazuje da je Đoković najbolji svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    13. jul 2021 | 09:43

    Da, da, ceo stadion je aplaudirao sada u Londonu kada Djoković napravi duplu grešku i oduzme mu se minornih 15 poena?! Kada je,, zakovao,, sve na stadionu pobedom i osvajanjem, podigavši ZLATNI PEHAR, TIŠINA!?! UMUKLI POGNUTE GLAVE.Smušeni kao da idu na zadušnice?! E, tu je svetska vrlina, pamet, profesionalizam, kultura, humor, a nada sve patriotizam prema DOMOVINI SRBIji, a to je:****Novak Djoković!!!! Za sva pokolenja na planeti, da je Novak genije za tenis kao naš Nikola Tesla za svetske inovacije i tehnička unapredjenja.!!!

  • Neki

    13. jul 2021 | 09:36

    Jedan je Nole...

  • 🔴🔵⚪

    13. jul 2021 | 09:46

    Samo zato sto je SRBIN PRAVOSLAVAC!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA