≫ 

Bivši četvrti reket sveta savetuje Đokovića: Novak može da osvoji OI, ali ne bi smeo da ide u Tokio

Pet Keš iskren o mogućem nastupu Đokovića na Olimpijskim igrama

  • 4
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Nekada četvrti reket sveta, Pet Keš govorio je o Novaku Đokoviću i rekao je kako Srbin ne bi trebalo da učestvuje u Tokiju, nego bi njegov imperativ trebalo da bude takmičenje koje sledi - Grend slem turnir u SAD.

Novak Đoković je nastavio da obara rekorde, ove sezone je već osvojio sva tri Grend slema na kojima je nastupao, dok su pred njim ostali Ju-Es open i turnir na Olimpijskim igrama, za koji je još uvek nesiguran da će nastupiti.

Upravo o njegovim rezultatima je govorio i nekadašnji četvrti teniser sveta, Pet Keš.

- Ova godina je za Novaka sjajna prilika da osvoji brdo Grend slem titula i da podigne pehare na svim turnirima - rekao je Keš u razgovoru za L'Ekip.

Takođe, Keš nije propustio priliku i da prokomentariše Vimbldon, gde je rekao da je ovo jedan od najslabijih ikada viđenih.

- Bez namere da pokažem nepoštovanje, ali je ovogodišnji Vimbldon bio jedan od najslabijih u poslednjih nekoliko godina. Dvojica velikih zvezda su se vraćala posle povrede, Marej i Federer, a i pored toga nisu na vrhuncu karijere.

Video: Fotke čista emocija, a reči surove činjenice: Sve to dokazuje da je Đoković najbolji svih vremena

Međutim, čak i pored ovog turnira, Keš smatra da će Đoković još dugo vladati svetom tenisa, jer ne vidi nekog ko bi mogao da ugrozi na prvom mestu. Kako je rekao, Novak je poput kralja zamka.

- Mlađi igrači dolaze, ali nisu još na tom nivou. Novak trenutno sedi na vrhu planine, oseća se kao da je kralj zamka.

Ali ono što je posebno privuklo pažnju u izjavama ovog tenisera je njegov savet upućen Novaku, naime, on smatra kako Đoković ne bi trebalo da učestvuje na predstojećim Olimpijskim igrama, nego bi samo morao da se fokusira na predstojeći Ju-Es open.

- Novak može da dostigne nemoguć san i da osvoji i Olimpijske igre. Razumem, možda to želi. Ipak, po meni, njegov cilj treba da budu grend slemovi. To nije lako uraditi, ali bi to trebalo da mu bude prioritet. Osvojiti sva četiri grend slema je apsolutni vrhunac našeg sporta - istakao je Keš.

Podsetimo, Novak je već rekao da postoji 50-50 odsto šanse da on nastupi na Olimpijskim igrama, koje će početi 23. jula.

Video: Poseban je: Zna se gde je završio Novakov reket koji je dao maloj Kineskinji posle finala Vimbldona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    15. jul 2021 | 08:18

    Lupeta,zasto je najslabiji,sto nisu igrali Federer,Nadal i Marej?Pa toliko mladih i dobrih igraca je igralo,bilo je bas lepih i jakih meceva...

  • Дража

    15. jul 2021 | 08:23

    Мареј?! 😂 Па друже он задње 3 године није ни на мапи, а и кад је био на врхунцу био је ПРОСЕК!

  • Mark

    15. jul 2021 | 10:49

    A sto ne rece za federera u eri njegove ,,dominacije"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA