≫ 

Filip strašni je u finalu Hamburga, Đere nije imao šanse protiv somborske furije!

U srpskom polufinalu Somborac nije ostavio ni promil šanse momku iz Sente

  • 2
Filip Krajinović - Matteo Berrettini Foto: Nikola Tomić

Srpsko polufinale ATP turnira u Hamburgu nije ponudilo ni trunku neizvesnosti zahvaljujući još jednoj autoritativnoj partiji Filipa Krajinovića, koji je u dva seta savladao Lasla Đerea 6:4 i 6:2, pa će u nedelju igrati za prvi trofej u karijeri.

Krajinović će za pehar igrati protiv boljeg iz meča Delbonis - Karenjo-Busta.

Đere danas nije imao ni promil šansi protiv super raspoloženog Somborca koji u Hamburgu igra tenis života. Nije momak iz Sente bio na najvišem nivou, na momente je bio indisponiran, uz to je na dugoj strani imao perfektnog rivala, otud i ovakav ishod meča.

Krajinović je, podsetimo, dan ranije priredio najveće iznenađenje trijumfom nad Stefanosom Cicipasom uprkos startnih 0:5 Grka u tom duelu. Filip je protiv Đerea "preslikao" partiju sa grčkim favoritom.

Prvi set je, ispostavilo se, rešio odmah na startu - vođstvom od 2:0. Nastavak je doneo rutinsko čuvanje stečenog brejka prednosti i "zatvaranje" seta.

Drugi deo meča protekao je u apsolutnoj dominaciji Krajinovića iako to prva dva gema nisu nagoveštavala, pošto su ih oba tenisera osvajala na servise ovog drugog. Ipak, Krajinović je u nastavku ekspresno stigao do 5:1 protiv već tada nervoznog Đerea, pa je bilo samo pitanje vremena kada će staviti tačku na trijumf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA