≫ 

Ivanišević primljen u "Kuću slavnih", održao emotivan govor: "Mi smo mala zemlja sa velikim srcem"

Hrvatski as krunisao veliku karijeru

  • 3
goran ivanišević Foto: Tanjug/Ap

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević primljen je u tenisku "Kuću slavnih u Njuportu na Roud Ajlendu.

Legendarni hrvatski teniser je u "Kuću slavnih" ušao kao deo "Klase 2020" zajedno sa penzionisanom španskom teniserkom Končitom Martinez, a oboje je trebalo da bude uvršteni još prošle godine, no pandemija koronavirusa sve je prolongirala.

Uz Ivaniševića i Martinez u "Kuću slavnih", kao deo Klase 2021, ulaze Denis Van der Mer i Original 9 (devet teniserki i promoterki Glejdis Heldman, koje su 1971. godine oformile WTA Tur).

goran ivanišević Foto: Tanjug/Ap

U Kuću ga je preko video bima uveo legendarni Džon Mekinro, koji je za Gorana rekao da je bio jedini luđi teniser od njega.

- Nema pritiska. Biće to kao moj zadnji gem protiv Patrika Raftera - otvorio je Ivanišević govor šalom i nasmejao sve okupljene.

- Gde početi? Džon Mekinro, moj idol iz djetinjstva. Hvala ti Džone za tako lepe reči. Ne mislim da sam luđi od tebe, ali blizu sam. Jako blizu. Volim tebe i volim tvoj tenis. Ti si razlog zašto sam ga počeo igrati i uživao sam pobeđujući te puno puta. Originalna devetko ili originalne velikanke, hvala vam što ste promenili istoriju tenisa. Hvala vam što ste bili čudesne, hrabre i čast mi je stajati pred vama ovde. Hvala vam puno. Končita, nije bilo bolje i ljubaznije osobe sa kojom sam mogao biti u Klasi 2020. Gledao sam te čitavu karijeru. Nisi samo sjajna teniserka nego i osoba. Čestitam ti na čitavoj karijeri, na tome što si tako divna i ponizna. Hvala ti i čestitam ti - rekao je Ivanišević.

Goran nije propustio priliku da se zahvali svom gradu Splitu, Hrvatskoj...

- Mome rodnom gradu Splitu. Gradu koji je dao toliko čudesnih ljudi, čudesnih sportista. Gradu koji mi je dao najlepše i najsigurnije detinjstvo, zbog kojega sam postao teniser kakav sam danas ili kakav sam bio nekad. Sve iz toga grada poneo sam u karijeru i postao čovek kakav sam danas. I mojoj zemlji. Znate da smo mala zemlja s velikim srcem. Nikad ne prestajemo verovati. Imao sam puno uspona i padova i nikad nisam prestao verovati. Tako da prvi put u životu mogu reći da sam ponosan na sebe. I za tri Gorana, pet Gorana, za svakog Gorana ovog sveta: vi ste me, momci, učinili ponosnim. Učinili smo to na drugačiji, teži način, ali učinili smo to na svoj način. No, samo ja ulazim u Kuću slavnih. Tako da, dečki, možete me posetiti, ali ja sam unutra. Ja sam to zaslužio - još jednom se nasmejao za kraj pa zaključio:

- Hvala vam puno. Ovo je kraj. San se ostvario - završio je uz pljesak teniskih legendi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    18. jul 2021 | 09:10

    Zaboravio si pravu otadžbinu nesretniče,pokatoliceni!

  • Nusknvp

    18. jul 2021 | 09:50

    Teniser koji je osvojio jedan Grand slam u životu (Wimbeldon)...očito je da svako več moze da udje u kuču "slavnih". Čini mi se da više para uživa sad kad se udomačio kod Novaka, nego za vreme svoje karijere

  • Roki

    18. jul 2021 | 09:48

    Bravo legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA