Engleski novinar se propisno izblamirao, Novak i Nadal mu nisu ni u Top 3 svih vremena

Svašta ljudi pišu

  • 19
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Eho Novakove 20. Grend Slem titule još zvonko odjekuje Londonom i teniskim kuloarima, novi svetski poredak je uspostavljen, ali pojedinim medijskim poslenicima i dalje nije jasno da je Srbin najveći svih vremena, niti im je jasno da će to najskorije vreme da postane. Pre će biti da im je poptuno jasno, nego im je zaista teško da priznaju. No, to je već njihobv problem.

Umemo često da kritikujemo zapadni svet za takav tretman o Novaku, s pravom, jer odatle smo najviše dosad i čitali kritika na račun Srbina, najviše osporavanja i omalovažavanja, no iz godine u godinu ona su sve tiša.

Gotovo da su u potpunosti utihnula sa poslednjom titulom srpskog asa.

Ipak, u moru pohvala i velikih reči za Srbina poslednjih dana našlo i nekoliko komentara koji govore mnogo toga o autorima takvih tekstovima nego o njegovim pisanim delima. Englez Oliver Holt, fudbalski novinar na portalu "Dejli Mejl", dao je sebi slobodu da napiše koji red i o tenisu, a ovo su njegova zapažanja i misli o tome.

- Novak se izjednačio sa Federerom i Rafom sa po 20 Grend slemova u singlu prošle nedelje, i to je još više podgrejalo debatu o tome ko je najveći od njih trojice - napisao je holt, iz čijih se narednih redova može osetiti lična nelagodnost kada piše o srpskom teniseru.

- Čak i da Đoković osvoji više titula - neću promeniti mišljenje - kaže on.

Nije mu samo Novak nedostojan priče o najboljim igračima svih vremena, čak i Rafa Nadal! Ni Španac, ni Srbin mu nisu u debati za najbolje tensier svih vremena.

Federer jeste.

- Veličina tenisera i razlog zbog kog ga cenite prevazilaze okvire titula. U mojih TOP3 tenisera su i dalje Rodžer Federer, Bjorn Borg i Giljermo Vilas - napisao je Holt.

Zli jezici bi na sve ovo što je napisano rekli: "mišljenje je kao zadnjica, svi je imaju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. jul 2021 | 10:55

    Не знам, која је уопште поента објављивања оваквих вести!???Заболе ме за мишљење неког фрустрираног Енглеза!( не спорим његово право)!!!

  • Vitez Koja

    18. jul 2021 | 11:29

    Svaki dan objavite nekog filozofa.Ja sam novinar isto.Po meni najbolji fudbaler svih vremena je Mare sa Vidikovca.Znaš kako je dečko igrao.Igrao je malo u Radu i Kneževcu i Žarkovu.Kakav Mesi , Ronaldo, Maradona...E sada objavite moje mišljenje u Britanskim novinama.

  • Milan

    18. jul 2021 | 09:52

    Dok jE Federer vodio u međusobnim duelima, bio je bitam međusobni skor, kad je Nole ušao u plus to vise nije bilo bitno, bitni su Grend slem, sad kad je Nole i tu sustigao gospodina odjedanput je bitna nEka imaginarna igra koju ima samo Federer jer toboze udara lopticu sa nekom lakoćom šTa ti ja znam. Stani uspravno, pogledaj u oči , pokloni se NOLE JE N01, MUSKI PRIHVATI PORAZ UĐI NA SVOJU JAHTU I UZIVAJ U ZIVOTU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA