≫ 

"Moram da opravdam Novakovu veru u mene": Mlada teniska nada Srbije na Belgrade ladies open turniru

Lola Radivojević je dobila odlične savete od Novaka

  • 0
Lola Radivojević

Foto: TC Novak

Prvo kolo WTA takmičenja u Beogradu, koji se od 26. do 31. jula 2021. održava na terenima Teniskog centra Novak donosi nam sudar mladosti i iskustva, nade i talenta i već potvrđenog asa koji nikada ne odustaje. Biće to sjajan teniski klasik u kome će rekete ukrstiti najbolja juniorka Srbije, 16- godišnja Lola Radivojević i predstavnica Nemačke, 33- godišnja Andrea Petković.

Postoje igrači koji tokom celog svog takmičarskog veka idu iz varte u vatru koju im servira žreb. I dok jedne žreb mazi, prema drugima je okrutan i iziskuje od igrača da od samog starta krene svim raspoloživim snagama u bitku. Takva je i priča naše mlade šampionke, koja nije osetila kako žreb miluje, već naprotiv, kako konstantno postavlja težak zadatak na njena mlada pleća. Ovaj put, na samom startu WTA takmičenja u Beogradu jedan od natežih mogućih u liku i delu igračice koja iza sebe ima briljantnu biografju, od članstva u top deset na svetu, do šest WTA titula i polufinala Rolan Garosa.

- Kod mene je uvek tako, od prvog meča idem na najteže rivale, od prvog meča ispred mene stoji zid koji moram prekočiti da bi nastavila dalje do cilja. Žreb mi uvek servira situaciju biti ili ne biti, ali šta je tu je. Da sam srećna što u prvom kolu turnira na koji sam dugo i sa radošću čekala, polagala velike nade, igram baš sa igračicom svetskog renomea, čuvenom Andreom Petković, koja je uz to od mene starija 18 godina, nisam, ali iz ove se kože u drugu ne može.

- Andrea je pre dve nedelje igrala finale WTA takmičenja u Hamburgu, vratila se u sto na svetu, ona je ne samo ime, ona je igrač za svaki respket, legenda i neko koga sam kao juniorka konstantno gledala na malim TV ekranima kako pruža sjajne partije širom sveta na najvećim takmičenjima. Shvatiću ovo kao novi izazov i pružiću sve od sebe da napravim senzaciju“ – objašnjava mlada Bili Džin King kup reprezentativka Srbije.

Lola Radivojević

Foto: TC Novak

Godina 2021. je godina velikih događaja, velikih takmičenja i velikog iskustva za mladu nadu srpskog tenisa koja je poznata po svojoj vrednoći, istrajnosti, posvećenosti, hrabrosti.

- Zalet za takmičarsku sezonu koja je u toku i u kojoj sam doživela brojne lepe trenutke i prilike da budem deo velikih takmičenja, imala sam zapravo prošle godine. Istina da je godina 2020. bila gorka za sve, zbog svega što se izdešavalo virusom korona u celom svetu, ja nisam dozvolila sebi da mi ništa, pa ni korona bude kočnica.

- Igrala sam sve što sam mogla, tokom leta TSS Tour takmičenja u organizaciji Teniskog saveza Srbije, u jesen kada su međunarodna takmičenja počela otišla sam put Turske gde sam odigrala 20 mečeva, igrala četiri finala, osvojila dva. Usledile su i titule prvaka Srbije sa ekipom TC Novak na koje sam jako ponosna. Sve ovo dalo mi je vetar u leđa da i ovu sezonu koja je na polovini odigram maksimalno moguće bolje i uspešnije“ – kaže Radivojevićeva.

U 2021. osvojila je dubl trofej u Brazilu (Porto Alegre) na juniorskom turniru prve kategorije, igrala finale dubla u Paragvaju, finale dubla Rouhemptona koji je uvertira za juniorski Vimbldon. Odigrala je prve profi turnire na kojima je odmah zabeležila pobede i uzela WTA poene. Bila je član Bili Džin King kup selekcije Srbije u meču plej ofa za plasman u svetsku grupu koji je naš tim igrao protiv Kanade u Kraljevu.

Video: Vrela Bugarka naletela na Noleta, pa mu tražila da priča na bugarskom: Popadali smo od smeha

- Definitivno puno lepih trenutaka mi je pružila ova sezona iako smo tek na polovini i ima još puno da se igra, dokazuje, bori za nove i bolje plasmane. Od najvećih svetskih juniorskih takmičenja, mojih prvih gren slemova Rolan Garosa i Vimbldona, prvog WTA poena, do toga da sam prvi put imala priliku da budem deo najbolje reprezentacije Srbije što je najveća čast i privilegija. Poseban momenat mi je svakako i prvi meč u glavnom žrebu WTA turnira koji sam igrala u maju u okviru Serbia Ladies Opena, kao i osvajanje ekipnog seniorskog prvenstva Srbije 2021. sa koleginicama iz Teniskog centra Novak“.

Lola se za sezonu 2021. spremala u okviru TC Novak gde je imala priliku da trenira sa najboljim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem.

- Novak je moj idol, inspiracija, zvezda vodilja u poslu kojim se bavim. Znam da sam privilegovana, da sam jedna od retkih na planeti koja ima tu čast, zadovoljstvo i priliku da ne samo bude u društvu sportiste koje je oborio sve moguće rekorde u tenisu, ispisao nove i konstantno nastavlja da ih pomera, već i da dobijem njegovu pažnju, njegovo vreme, koje nema cenu. Večno ću Novaku biti zahvalna za sve što je učinio za mene i pokušati da kroz veliki rad i verujem velike rezultate kojima stremim opravdam njegovu veru u mene – zaključila je Radivojevićeva koja će na Belgrade Ladies Openu igrati i u dubl konkurenciji sa koleginicom iz TC Novak Elenom Milovanović.

Video: Najsrećniji selfi sa Noletom iz Tokija: Nemica jurila Đokovića kroz olimpijsko selo da se slikaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA