≫ 

Muke po Nadalu: Španac iznenađujuće ispao u osmini finala Vašingtona

Rafu savladao 50. igrač sveta Lojd Džordž Heris

  • 7
rafael nadal Foto: Tanjug/Ap

Španski teniser Rafael Nadal poražen je već u osmini finala turnira u Vašingtonu koji je trebalo da mu posluži da "poskida rđu" nakon duže pauze koja je datirala od Roland Garosa.

Nadala je savladao 50. igrač na ATP listi, Južnoafrikanac Lojd Džordž Heris rezultatom 6:4, 1:6, 6:4, za dva sata i 11 minuta igre.

Bila je ovo jedna od najvažnijih pobeda u karijeri momka rođenog pre 24 godine u Kejptaunu, i dalje je u potrazi za prvom titulom, ali ovakv trijumf, protiv ovakvog asa, može komotno da slavi kao i da je osvojio trofej.

U narednoj rundi čeka ga Kei Nišikori.

Što se Nadala tiče, jasno je da nije u bogzna kakvoj formi pred najvažniji period godine i napad na titulu na Ju-Es Openu. Videlo se i u prethodnom meču protiv Džeka Soka, koji je takođe igrao u tri seta, da je daleko od najbolje forme, štaviše i u tom duelu se dugo mučio pre nego što ga je prelomio u svoju korist.

Nadalu sada sledi predah, pa potom turniri u Torontu i Sinsinatiju kao predigra za najvažnije što sledi u Njujorku - misao o tome kako zaustaviti Novaka da ga ne prestigne na večnoj listi Grend Slem šampiona.

Sa ovakvom formom, Nadalu će to zaista teško poći od ruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    6. avgust 2021 | 09:43

    Sta je tu cudnoo...to je njegov domet na betonu a i na travi

  • Hmm....

    6. avgust 2021 | 08:07

    Pa ne može sa jahte posle mesec dana direktno na teren.To mora da se plati na ovaj način.

  • Nebojša

    6. avgust 2021 | 11:21

    Ko je god krenuo na Novaka đonom i prljavo dobio je ekspresnu fakturu. Ovo je bila isporuka danas za sutra. Isto je bilo i sa Cicipasom. A tek sa Kirjosom, hahaha, pa taj je dobio godisnju fakturu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA