Medvedev preboleo poraz u Tokiju uz Novakove reči: "Ako to kaže najveći, onda moram da ga pratim"

Ruski teniser se lakše oporavio nakon što je čuo Đokovićeve izjave posle neuspeha u meču za bronzu

  • 2
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Nije uspeo Danil Medvedev da u Tokiju na Olimpijskim igrama dogura dalje od četvrtfinala. Porazio ga je Pablo Karenjo-Busta, koji je kasnije savldao i našeg Novaka Đokovića u meču za bronzanu medalju.

Ruski teniser je na startu turnira u Torontu savladao Aleksandera Bulbika, a medije je zanimalo kako se tako brzo oporavio od dešavanja u Tokiju.

- Definitivno je olimpijski turnir bio veliki udarac za mene. Da budem iskren, kada je Novak izgubio, po svim društvenim mrežama su bile njegove reči. Posle poraza u meču za bronzu, rekao je da su mu teško pali svi olimpijski porazi, ali da se uvek vraćao jači i da će biti jači. Ja sam bio baš razočaran načinom na koji sam izgubio na OI. I onda razmišljam: ’Čovek je verovatno najveći svih vremena, ima 20 slemova i koliko već mastersa…’ Ako on to kaže, moram da pratim to što on govori - rekao je Medvedev.

Naglasio je da je bilo jasnih problema u poslednjih nekoliko meseci, ali da je uspevao da se izdigne iznad toga.

- Znao sam da ću dolaziti ovde. Zato sam otišao prvo u Orlando, probao sam malo da se isključim iz svega, nije bilo strkitnih pravila za dolazak odatle. Želeo sam da budem bolji u Tokiju, ali sad su cilj titule na sledećim turnirima, tako je to u tenisu. Ne može se svaki turnir osvojiti - podvukao je Rus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA