≫ 

Rus se opasno približio: Da važe stara pravila Medvedev bi prestigao Đokovića pobedom u Sinsinatiju

Novak započeo 334. nedelju na vrhu ATP liste...

  • 11
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je 334. nedelju na vrhu ATP liste.

Srbin ima 1.493 boda više od drugoplasianog Danila Medvedeva, koji je osvojio Masters u Torontu. Rus se tako poprilično približio Novaku pa će sigurno sa velikom željom jurišati i na Sinsinati, a pred US Open.

Iako je Đoković svesno odustao od ova dva mastersa kako bi "napunio baterije" i napao u Njujorku četvrti Grend slem u 2021. umalo ga je taj rizik koštao prvog mesta na ATP listi.

Zapravo, Đoković je lidersku poziciju odbranio možda zahvaljujući novim pravilima i "odmrzavanju" ATP bodova. Baš od idućeg ponedeljka prestaju da važe "zamrznuti" bodovi iz 2019. godine, što znači da će i Danil Medvedev ostati bez 1.000 bodova od Sinsinatija - baš kao i Đoković koji ne učestvuje.

Tako će Novak od idućeg ponedeljka imati 11.113 bodova na svom kontu, a Medvedev najviše 10.620. Upravo toliko Rus ima i u ovom trenutku, pa mu je neophodno da osvoji titulu u Sinsinatiju kako bi izvršio pritisak na Đokovića kome već neko vreme "diše za vratom".

Da su na snazi stara pravila, i da je ostalo obračunavanje polovine osvojenih bodova iz 2019. godine, Medvedev bi u slučaju osvajanja Sinsinatija uspeo da pretekne Đokovića za sedam bodova.

Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Iza Ðokovića i Medvedeva, slede Stefanos Cicipas, Rafael Nadal i Aleksander Zverev. U Top 10 još su Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Rodžer Federer i Denis Šapovalov.

Filip Krajinović je zadržao 33. poziciju, Dušan Lajović napredovao je za tri i sada je 41. na listi, Laslo Ðere je 52, a Miomir Kecmanović je 58. teniser sveta.

Video: Jelena i Novak đuskaju, poljupci pljušte: Romantični trenutak snimio biznismen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trump

    16. avgust 2021 | 13:25

    Mnogo je bitno da ovu sezonu zavrsi kao broj 1 .... trenutno deli 1 mesto sa SAMPRASom sa 6 year end number 1.. Ako ovu sezonu zavrsi na broj 1 eto rekorda novog sa 7 zavrsenih sezona 🏆🏆🏆💪💪💪

  • Milorad

    16. avgust 2021 | 12:57

    Djokovicu vise nije bitna lista, da li je prvi ili 10, zabole ga uvo, on sada samo napada grem slemove. Da osvaja samo po jedan godsnje, bice ukupno oko 25-26 slemova.

  • Hulk

    16. avgust 2021 | 14:29

    A pošto Noleta izbaciše prošle godine sa USA opena eto prilike da uzme 2 vagona poena na njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA