Novak prvi put na "Artur Ešu" od diskvalifikacije motivisaniji nego ikada: "Hajde! Idemo, US open!"

Srpski teniser spreman je da osvoji i četvrti Grend slem ove godine

  • 6
Laura Klark, Novak Đoković Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković nalazi se u Njujorku gde je započeo pripreme za poslednji Grend slem u ovoj sezoni. Srpski teniser pokušaće da na tronu nasledi Dominika Tima, koji je turnir osvojio prošle godine.

Novak je inače prvi teniser posle pola veka koji je na US open stigao sa šansom da osvoji sva četiri Grend slem turnira u jednoj kalendarskoj godini, a u toku današnjeg dana odradio je prvi trening po dolasku u kompleks.

A ono što je još interesantnije, prvi put se pojavio na stadionu "Artur Eš" od meča 4. kola prošle godine kada je diskvalifikovan nakon što je pogodio linijskog sudiju u grlo lopticom. Nehotično, ali je supervizor odlučio dovoljno za presedan.

Ostao je Novak bez svih ATP bodova, što znači da će sada moći da ih osvoji ukupno 2.000 i tako zacementira svoje prvo mesto, nadamo se i na kraju ove godine. Jedini koji mu ozbiljnije preti na tom planu je Danil Medvedev, koji je u strašnoj formi.

Novak US Open Foto: Instagram / Printscreen / Vasek Pospišil

On je tokom današnjeg dana trenirao zajedno sa suosnivačem PTPA organizacije, Vasekom Pospišilom, gde je obavio i jedan kraći razgovor. Komentarisali su teške uslove u Njujorku uz nadu da će oni biti nešto bolji iduće sedmice.

- Hajde! Idemo, US open! - poruka je Novaka i Pospišila na kraju video snimka na Instagramu.

Ovo će biti prvi turnir na kojem će Novak nastupiti od Olimpijskih igara gde je u borbi za bronzu u singlu poražen od Karenja-Buste, a u miks dublu predao meč sa Ninom Stojanović.

Video: Nole nas podsetio svojih imitacija Šarapove: Igrao nožni tenis i vrištao kao Maša dok je igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA