≫ 

Težak žreb za Novaka na US openu: Čekaju Nišikori i Beretini, u polufinalu protiv Zvereva

Srpski teniser na startu igra protiv kvalifikanta

  • 23
Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta Foto: Tanjug/AP

Samo četiri dana preostala su do početka US opena, koji bi mogao da bude istorijiski za Novaka Đokovića, ako na kraju uspe da se domogne titule. Time bi kompletirao takozvani "kalendarski slem", odnosno posle pehara na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu pridodao bi još jedan sa Otvorenog prvenstva Amerike i postao prvi od Roda Lejvera 1969. godine, kojem je to pošlo za rukom.

Ovo će Novaku biti prvi turnir posle Olimpijskih igara u Tokiju, gde nažalost nije uspeo da se domogne medalje posle poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu, a potom i Pabla Karenja-Buste dan kasnije u meču za bronzano odličje. Usledilo je povlačenje iz miks-dubla sa Ninom Stojanović, takođe u borbi za bronzu.

Novak ne bi smeo da ima preterano težak posao na samom otvaranju turnira, pošto će igrati protiv kvalifikanta. Potom mu predstoji dvoboj najverovatnije protiv Jana-Lenarda Štrufa, da bi dok je najjači protivnik u njegovom delu žreba David Gofan zajedno sa Aleksom de Minaurom. U eventualnom četvrtfinalu bi se sastao sa Mateom Beretinijem.

U polufinalu bi se prema projekcijama sastao sa Aleksandrom Zverevom, dok na drugoj strani žreba čekaju Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, odnosno Kasper Rud i Danil Medvedev.

Turnir počinje 30. avgusta, a završava se 12. septembra. Titulu u muškoj konkurenciji prošle godine osvojio je Dominik Tim, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Aleksandra Zvereva. On neće učestvovati ove godine, pa samim tim trofej sigurno dobija novog vlasnika. Na ovogodišnjem turniru neće biti ni Rafaela Nadala, ni Rodžera Federera, što dodatno pogoduje najboljem teniseru sveta.

Video: Nole nas podsetio svojih imitacija Šarapove: Igrao nožni tenis i vrištao kao Maša dok je igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    26. avgust 2021 | 20:09

    Ako je za Novaka težak šta je onda za njih koji igraju protiv najboljeg???

  • Cuko

    26. avgust 2021 | 19:05

    “Zverev u polufinalu” on je takav igrac da moze u prvom kolu da ispadne lagano

  • ...

    26. avgust 2021 | 20:57

    Ajde da ne komentarisemo nista tokom i pre US open, da opet ne malerisemo... stavimo Srpsku zastavu i cutimo dok traje... 🇷🇸 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA