Nezgodni rivali na US openu za srpske tenisere: Stojanovićka na drugog nosioca, Lajović protiv Pera

Đere se nalazi u Novakovom delu žreba, preostala trojica naših predstavnika u delu gde je Cicipas

  • 0
Dušan Lajović Serbia Open Foto: MN Press

Nakon što je Novak Đoković saznao da će na početku US opena igrati protiv kvalifikanta, što ne bi smelo da predstavlja bilo kakav problem po našeg tenisera, i drugi naši predstavnici dobili su rivale u prvom kolu poslednjeg Gren slema u sezoni.

Možemo reći da je ponajgore prošla naša predstavnica u singlu, Nina Stojanović koja će već na startu morati da igra protiv drugog nosioca ove godine, Arine Sabalenke. Sastale su se njih dve do sada šest puta u karijeri i Beloruskinja je uvek bila bolja.

Druga naša predstavnica, Ivana Jorović imaće nešto lakši posao, pošto će igrati protiv mlade i talentovane, ali neiskusne Marije Kamilje-Osorio iz Kolumbije, koja je trenutno 79. na WTA listi, što joj je ujedno i najviši plasman ikada.

Kada govorimo o muškom delu žreba, najviše naših tenisera nalazi se u delu žreba gde je i Stefanos Cicipas, čak njih trojica, što povećava šansu da se neko od njih sastane sa Grkom i tako možda "pomogne" Novaku na putu ka istoriji.

Prvi bi to mogao da bude Miomir Kecmanović, koji bi sa najboljim grčkim teniserom mogao da se sastane već u trećem kolu, ako prethodno preskoči Artura Rinderneha i najverovatnije Kamerona Norija u drugoj rundi.

Dušan Lajović ima jako "zanimljivog" protivnika na početku turnira - Benou Pera iz Francuske, a ako bude uspešan verovatno će ponovo imati još jednog rivala iz Francuske - Uga Ambera, koji igra protiv kvalifikanta.

Filip Krajinović, koji je 32. nosilac na US openu, igraće protiv Gvida Pelje iz Argentine, a potom protiv pobednika meča između Frensisa Tijafoa i još jednog kvalifikanta.

Preostali srpski teniser, Laslo Đere nalazi se u Novakovom delu žreba i na početku turnira imaće prepreku u vidu Amerikanca, Denisa Kudle, koji je poznat kao jako dobar server. Ako prebrodi tu prepreku, čeka ga bolji iz susreta Lorenca Sonega i kvalifikanta.

Video: Nole nas podsetio svojih imitacija Šarapove: Igrao nožni tenis i vrištao kao Maša dok je igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA