≫ 

Srpski teniseri na US openu: Samo Olga pobedila, već ispali Krajinović, Kecmanović i Stojanovićka

Relativno loš dan za naš tenis

  • 2
Olga Danilović Foto: TSS

Nakon pobede Dušana Lajovića u ranom delu programa prvog dana US opena, srpski teniseri nisu imali preterano učinkovito veče na US openu. Pobedu je ostvarila samo Olga Danilović, dok su još u prvom kolu takmičenje završili Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović.

Kecmanović je možda i najviše podbacio, pošto je uspeo da ispusti dva seta prednosti protiv francuskog tenisera, Artura Rinderneka, pa je nakon maratonskog meča koji je trajao skoro četiri i po sata ipak rekao doviđenja US openu za ovu godinu - 2:3 (7:6, 6:3, 5:7, 3:6, 4:6).

Nešto kasnije, još jedan srpski teniser morao je da se pozdravi, pošto je Filip Krajinović pomalo nenadano ispao od Gvida Pelje nakon četiri odigrana seta. Naš teniser je poveo posle uzbudljivog tajbrejka u prvom, ali je potom dopustio rivalu da se razigra i da odnese pobedu. Koliko je bio bolji, govori činjenica da je Krajinović do kraja uzeo isti broj gemova kao u prvom setu - 1:3 (7:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Ni Nina Stojanović nije imala sreće, mada je pred sobom imala i najtežu protivnicu i drugog nosioca na čitavom turniru. Naša devojka se hrabro suprotstavila favorizovanoj rivalki, uspela je da uzme i jedan set, ali je Arina Sabalenka u poslednjem setu pokazala kvalitet i odnela pobedu - 1:2 (4:6, 7:6, 0:6).

Jedina koja je ubeležila trijumf bila je Olga Danilović. Srpska teniserka koja se kroz kvalifikacije domogla US opena uspela je da u prvom kolu pobedi Ališu Parks u dva seta. Ona je kontrolisala igru od početka do kraja i na kraju je relativno lako savladala svoju rivalku - 2:0 (6:3, 7:5).

Protivnica u narednom kolu biće joj verovatno najteža moguća, pošto će igrati protiv Naomi Osake iz Japana, koja je nekadašnja šampionka Otvorenog prvenstva Amerike.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA