≫ 

Najveća senzacija u Njujorku: Mladi naslednik Rafaela Nadala izbacio Cicipasa sa US Opena!

Španski tinejdžer kreirao šok na Grend slemu posle velike borbe

  • 29
Cicipas - Alkaraz, US open Foto: Tanjug/AP

Peti dan takmičenja na US Openu doneo nam je i najveće iznenađenje na Grend slemu u Njujorku. Karlos Alkaraz, 18-godišnji Španac, porazio je trećeg nosioca i jednog od favorita Stefanosa Cicipasa sa 3:2, po setovima 6:3, 4:6. 7:6, 0:6, 7:6.

Epski meč odigran je na glavnom terenu ove večeri, a mladić iz okoline Mursije kojeg porede sa Rafaelom Nadalom, uspeo je da prebrodi povredu i posle neverovatnih više od četiri časa borbe eliminiše Grka, inače jednog od favorita u Njujorku.

Iako mu je 2021. ujedno i debitantska godina na Grend slemu, Alakaraz se ponašao kao da igra top tenis godinama. Cicipas u većem delu meča nije imao odgovor na munjevite servise i udarce mladog Španca koji je zabeležio čak 61 viner, pa je publika u Njujorku dobila spektakl koji je tako želela.

Kada je Alkaraz poveo sa 3:0 u drugom setu, naslutila se nevolja za Cicipasa, ali je i mladi Španac tada počeo da greši, dok se Grk sve češće izvlačio na forhend i tako pravio razliku. Stefanos je došao na kraju do preokreta, 4:3 uz brejk, a na 5:4 je spasao 0:40 hrabrom i agresivnom igrom, pa je izjednačio u setovima.

Treći set je posle nekoliko preokreta odlučen u taj-brejku, a tamo je Alakaraz ponovo udarao kao "blesav" i podizao publiku na noge. Dobio je taj-brejk ubedljivo sa 7:2, poveo sa 2:1 u setovima, ali je onda Cicipas posegao za starim oružjem, otišao u toalet i nagovestio ishod četvrtog seta.

Cicipas - Alkaraz, US open Foto: Tanjug/AP

Nije se kao prošlog puta Stefanos zadržao dugo, samo četiri minuta, posle kojih je Grk prosto pometlao mladog Španca sa terena u četvrtom setu. Trijumfom bez izgubljenog gema (6:0) izjednačio je na 2:2 i najavio set odluke.

Međutim, u tom petom setu mladi Alkaraz je ponovo nagovestio kakav vanserijski talenat poseduje. Imao je mladi Španac više energije, bio je nekako gladniji pobede, hrabrije i odlučnije je udarao lopticu.

Ruka se možda malo stegla na 6:3 u taj-brejku kada je došao do tri vezane meč lopte, što je i rezulturalo da Cicipasu pripadnu naredna dva poena, ali je na kraju došao do najveće pobede u karijeri. Zasluženo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    4. septembar 2021 | 10:05

    Opasan je ovaj mali..ako izbacio ovog kaljavog foliranta

  • Darko

    4. septembar 2021 | 09:23

    WCiccipas Stefanos

  • Maja

    4. septembar 2021 | 07:38

    Mali Karlos je odigrao sjajno, vidi se da decko ima cohones, sto uglavnom fali ovim NEXT GEN igracima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA