Čudo na US Openu: Do 2021. nije igrao na Grend slemu, sada je izbacio Top 15 igrača za četvrtfinale!

Definitivno će Van De Zandšlup okviriti 2021. godinu i istaći je negde u dnevnoj sobi

  • 0
Botik Van de Zandšlup Foto: Tanjug/AP

Botik Van De Zandšlup je holandski teniser kojem se jako teško izgovara ime iz prve, ali će morati da se pomene makar još jednom na US Openu pošto je, na iznenađenje svih uspeo da izbaci 14. tenisera sveta Dijega Švarcmana sa 3:2 (6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1) i plasira se u četvrtfinale poslednjeg Grend slema u sezoni.

Koliko je ovo iznenađenje, govori činjenica da Holanđanin do 2021. godine nije uspeo da se plasira u glavni žreb nijednog Grend slema, a već mu je 25 godina.

Došlo je do njegove eksplozije na US Openu, a pre toga je igrao prvo kolo Australijan Opena, te drugu rundu Rolan Garosa i Vimbldona.

Dijego Švarcman Foto: Tanjug/AP

Definitivno će Van De Zandšlup okviriti 2021. godinu i istaći je negde u dnevnoj sobi, a krunu dosadašnjeg rada dobio je u meču protiv Švarcmana koji je stalno bio u podređenom položaju.

Ispadanje iz Top 10, pa sada i ovaj šok, za Argentinca sigurno nije nešto za pohvalu.

Van De Zandšlup ima priliku da ode još dalje, ali za to će mu trebati još jedno čudo pošto će za polufinale igrati protiv pobednika duela drugog tenisera sveta Danila Medvedeva i Danijela Evansa.

Video: Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih... Terzić je na tajmautu sve rekao kad je video da gubimo zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA