"Neprofesionalna si": Španska teniserka optužila rivalku da se prenemaže, tvrdi da je zato izgubila

Barbora Krejčikova je prošla dalje, ali je pitanje hoće li igrati u četvrtfinalu

  • 0
Barbora Krejčikova i Gabrinje Mugurusa Foto: Tanjug / AP

Češka teniserka, Barbora Krejčikova uspela je da se plasira u četvrtfinale US opena nakon što je savladala Gabrinje Mugurusu iz Španije u dva seta, ali je veliko pitanje da li će uopšte moći da nastavi turnir.

Problem je što se Krejčikova tokom najvećeg dela meča držala za stomak i delovalo je da ima neki zdravstveni problem, ali je uprkos svemu ipak uspela da pobedi teniserku iz Španije. Naročito dobra je Čehinja bila u taj-brejku drugog seta, zbog čega je Špankinja imala šta da joj kaže prilikom poslednjeg pozdrava na mreži.

Barbora se izvinila Mugurusi na svemu, ali je Špankinja ljutito odbrusila i rekla da je sve što je radila tokom meča bilo "neprofesionalno". Zbog toga se zakuvala i manja drama između dve teniserke.

Problem je taj što se Mugurusa žalila da je Krejčikova namerno odugovlačila u pauzama između poena i da se zbog toga dodatno unervozila i igrala daleko ispod svog nivoa. Međutim, na konferenciji za medije ona nije želela previše da se bavi ovom temom, rekavši da je na drugima da sude.

- Teniseri bi valjda morali da znaju kako da se ponašaju u određenim trenucima, tako da nisam srećna - poručila je Mugurusa dok se Krejčikova nije ni pojavila na konferenciji za medije, već su prisutni novinari dobili njenu pisanu izjavu.

U narednom kolu ćemo gledati okršaj Barbore Krejčikove i Arine Sabalenke, naravno, ako se ova prethodno bude oporavila i bude sposobna da se pojavi na samom terenu.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA