≫ 

Lojd nastavlja da sanja, plasirao se u četvrtfinale US Opena, asevima izbombardovao dugajliju

Južnoafrikanac postigao uspeh karijere

  • 0
Lloyd Harris - Reilly Opelka Foto: Tanjug/AP

Dobili smo još jednog četvrtfinalistu njujorškog Grend Slema, još jednog neočekivanog posle silnih iznenađenja, Južnoamerikanca Lojda Herisa. Momak rođen pre 24 godine u Kejptaunu savladao je 211 centimetara visokog Relija Opelku 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:1, 6:3), posle preokreta, furiozne partije i čak 36 aseva!

Heris igra tenis života, u Njujork je stigao kao 46. igrač planete, a proboj među osam najboljih na Flešing Medouzu doneo mu je već pomak na 31. poziciju, i tu ne planira da se zaustavi.

Naredni rival mu je, posle Đokovića onaj najteži - Aleksander Zverev, sa kojim će da igra za polufinale poslednjeg Grend Slema u sezoni.

Lloyd Harris - Reilly Opelka Foto: Tanjug/AP

Opelki ostaje uteha da mu je ovo bio najbolji plasman na nekom od turnira "velike četvorke" u karijeri, neće dakle mnogo žaliti zbog ovog poraza koji možda i nije bio na vidiku posle prvog seta, koji je Amerikanac, posle taj-brejka, rešio u svoju korist.

Ipak, Heris je u nastavku odigrao maestralno.

Pokazao je Južnoafrikanac širok repretoar vrhunskih poteza, bombardovao je visokog rivala konstantno iz početnog udarca i sa osnovne linije, preuzeo kontrolu i u velikom stilu rešio meč.

Podsetimo da je Heris od starta turnira eliminisao Hačanova, Eskobeda, Šapovalova, sad i Opelku, za najveći uspeh karijere.

Lloyd Harris - Reilly Opelka Foto: Tanjug/AP
Lloyd Harris - Reilly Opelka Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA