≫ 

Ova mala je čudo! Došla iz kvalifikacija, bez izgubljenog seta plasirala se u četvrtinale US Opena

Ema Radukanu sa 18 godina deli lekcije na US Openu

  • 5
Emma Raducanu - Shelby Rogers Foto: Tanjug/AP

Ema Radukanu (18) je treći kvalifikant koji se plasirao u četvrtfinale US opena, ona možda i najubedljivije, najuverljivije od svih - bez izgubljenog seta!

Maestralna britanska tinejdžerka, od oca Rumuna i majke Kineskinje, rođena pre 18 leta u Kanadi, savladala je Amerikanku Šelbi Rodžers 6:2, 6:1 i zakazala okršaj sa Belindom Benčić.

Podsetimo da je Rodžersova u prethodnoj rundi priredila jedno od većih iznenađenja u Njujorku, savladavši aktuelnu prvu teniserku sveta Ešli Barti. Utoliko je i Emin trijumf veći.

Malo ko je mogao da pretpostavi ovakav razvoj situacije za Britanku, ponajmanje ona sama, s obzirom na činjenicu da je tek iz kvalifikacija krenula svoj put, a sada je devojka o kojoj se najviše priča u teniskom svetu.

Ovaj uspeh doneće joj i najveći pomak na rang listi u karijeri, čak na 74. mesto, sa 150. na kojem je bila pre početka poslednjeg Grend Slema u sezoni.

Zaista bajkovita priča kojoj svedočimo.

Sam rezultat protiv Rodžersove dovoljno govori o tome koliko je ovo bio neravnopravan duel, a u kojem je tinejdžerka vodila glavnu reč. Ništa Amerikanka nije mogla da uradi, nije pronašla način da uzvrati, a sa druge strane Ema je plesala i igrala se kao a joj je ovo sedmi ili osmi Grend Slem, kao da je preko glave preturila mali milion ovakvih turnira.

Nema sumnje, prisustvujemo rađanju nove zvezde svetskog tenisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷‍♂️

    6. septembar 2021 | 23:14

    Maestralna britanska tinejdžerka, od oca Rumuna i majke Kineskinje, rođena pre 18 leta u Kanadi Auuu...pokusah da provalim sta je ona, ali tesko 🤷‍♂️

  • M

    6. septembar 2021 | 23:18

    E jeste bas Britanska teniserka

  • Гаргамел

    7. septembar 2021 | 07:12

    На истоку постоји народна пословица која гласи АКО СЕ НА ДНУ ОКЕАНА СВАЂАЈУ ДВЕ РИБЕ, Британци су у близини.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA