≫ 

Medvedev prošao u polufinale US Opena, pa pomenuo i Đokovića: Ne razmišljam o njemu

Naredni rival mu je 12. teniser sveta

  • 1
Danil Medvedev

Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u svoje treće polufinale US Opena, pošto je u noći između utorka i srede savladao kvalifikanta Botika van de Zandšulpa u četiri seta - 6-3, 6-0, 4-6, 7-5.

Medvedev je tako prekunuo bajku 117. tenisera sveta koji je, ipak, prvi igrač koji je Rusu uzeo set u Njujorku - ali snage i kvaliteta za nešto više nije imao.

Medvedev je već na startu meča uzeo brejk Holanđaninu i poveo sa 4:1, da bi Van de Zandšulp uspeo da vrati jedan i smanji na 5:3 u međuvremenu. Ipak, već u narednom gemu je izgubio servis i dozvolio je rivalu, računajući i drugi i počpetak trećeg seta da veže osam gemova.

Holanđanin je u tom trećem setu ipak uspeo da bude koncentrisan, uzeo je brejk u 5. gemu i on mu je bio dovoljan da meč odvede u četvrti set gde je Medvedev najpre imao meč loptu u 10. gemu, a onda uzeo taj želejni brejk u 12.

Naredni rival u polufinalu mu je Feliks Ože-Alijasim, kom je Karlos Alakarz predao meč zbog povrede, dok je Medvedev posle meča govorio i o Novaku Đokoviću.

- Ne razmišljam o njemu. Videli smo da svako svakoga može da pobedi. Ako dođem do finala i on bude tamo, biću srećan i on će biti srećan. Ne igramo istim danima, pa gledam njegove mečeve, prvenstveno jer volim tenis. Ne navijam ni za koga, samo pratim - poručio je Rus koji će do finala, ako do njega dođe, igrati samo protiv jednog tenisera iz TOP 10.

Video: Novak zasmejavao navijače i Medvedeva, pa završio s izjavom ljubavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    8. septembar 2021 | 11:16

    Ako danas ne razmisljas o Novaku, razmisljaces sutra na terenu, tako da o razmisljanju neces pobeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA