≫ 

Kraj za najveću senzaciju na US Openu: Španac predao meč zbog povrede!

Alkaraz će na ovogodišnjem Grend slemu u Njujoru ostati upamćen po tome što je izbacio Cicipasa

  • 5
Karlos Alakaraz

Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz (18), koji je bio najveća senzacija na US Openu, završio je takmičenje u Njujorku u četvrtfinalu - i to zbog povrede!

Alkaraza je mučio butni mišić desne noge i početkom drugog seta meča protiv Feliksa Ože-Alijasima morao je da preda. Kanađanin je u tom trenutku imao 1:0 u setovima i 3:1 u drugom.

- Zaista je teško ovako završiti jedan veliki turnir, ali nisam imao izbora. Pre svega moram da brinem o svom telu kako bih ostao zdrav. Meč je bio dug, nije bilo dobro što sam još bio na terenu i morao sam da se povučem - rekao je Španac.

Karlos Alakaraz

Foto: AP/Tanjug

Pre godinu dana Alkaraz je bio van TOP 200, a sada je Grend slem u Njujorku počeo sa 55. mesta. Partijama koje je pružio na US Openu zadivio je teniski svet, a ostaće upamćeno da je na svom putu do četvrtfinala izbacio Stefanosa Cicipasa.

- Ovi mečevi u Njujorku su mi dali dosta iskustva i mislim da sam zbog njih mnogo sazreo. Bio sam srećan što sam igrao četvrtfinale i mislim da će mi to biti veliko iskustvo za naredne turnire.

Što se tiče Ože-Alijasima, on će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je u četiri seta izbacio kvalifikanta iz Holandije, inače 117. tenisera sveta.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    8. septembar 2021 | 07:32

    Kakva je konkurencija vidi se po tome sto anonimni igraci I igracice igraju cak I polufinala GS ,katastrofa od tenisa. Nole idemooooo,sad ili nikad

  • Ole

    8. septembar 2021 | 12:33

    Tako zavrsis kada igras bez mozga !Nasilna igra zavrsava povredom!Beli sport je za gospodu :)

  • Cure

    8. septembar 2021 | 07:33

    Steta bas je mlad a tako mocno igra ni djokovic ni nadal nisu igrali ovako u njixovim godinama..Preforsirao se mlad je to organizam igrao sve po 5 setova..Buduci broj 1 milion posto za nekoliko godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA