≫ 

Novaka čeka paklen posao u polufinalu: Zverev ga pozvao na novi revanš, zgazio Herisa u tri seta!

Srpski teniser će kasnije noćas prvo morati da prođe Matea Beretinija

  • 5
Aleksander Zverev Foto: AP/tanjug

Nakon sjajnih igara u Njujorku, potajno je postojala nada da bi Lojd Heris iz Južnoafričke Republike mogao da napravi još jednu senzaciju i tako sa Novakovog puta ka istoriji skloni možda i najtežu prepreku - Aleksandera Zvereva. Ali to se nije dogodilo. Nemac je odigrao još jedan atomski, perfektan meč i upravo on će čekati Đokovića u polufinalu, u reprizi polufinala Olimpijskih igara u Tokiju - 3:0 (7:6, 6:3, 6:3).

Da stvar bude još gora, Zverev se protiv Lojda Herisa nije ni umorio. Nemac je na terenu proveo tek nešto više od dva sata, tako da preostaje nada da će i Đoković lako rešiti susret sa Mateom Beretinijem kasnije noćas, kako bi sačuvao snagu za sigurno najveći meč ove godine po važnosti.

Čini se da je Lojd Heris svoju šansu da uradi nešto propustio u prvom setu. Prosto deluje neverovatno kako igra Zverev kada mu gori pod nogama, pošto je uspeo da se izvuče iz dve neprijatne situacije - prvo je imao brejk zaostatka kod 3:5, a onda je morao da sprečava set loptu na servis Herisa u tajbrejku. Kada je to preživeo i dobio ovaj gem rezultatom 8:6, sve je bilo lakše.

U drugom setu je Zverevu za trijumf bio dovoljan brejk koji je napravio u drugom gemu. Posle toga samo je čuvao svoj servis, što je bio lakši deo posla, pošto ga on nikada nije izneverio. U trećem smo videli pravu noćnu moru Južnoafrikanca koji je gubio sa 4:0, ali je na kraju uspeo jedan brejk da vrati i časno izgubi u ovom delu igre.

Zverev se prošetao kroz ovaj turnir do polufinala. Izgubio je samo jedan set protiv Soka u osmini finala, ali je i taj meč potrajao samo tri seta, jer mu je Amerikanac predao zbog povrede. Sve ostale je rešavao bez izgubljenog seta. Novaka čeka paklen posao.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tane

    8. septembar 2021 | 22:56

    Najbolji teniser danasnjice i svih vremena da razmislja o bilo kome? Na pogresnu adresu saljete upozorenje. Neka mali Zverov razmislja!

  • Гаги

    8. septembar 2021 | 22:36

    Проћи ће Беретинија без проблема, а онда ће преслишти Зверева....

  • Sejo

    8. septembar 2021 | 23:22

    Ovog puta ima Nole da ga pojede za doručak Srpski inat radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA