Kupila povratnu kartu pre 1. kola, ostala do polufinala: Mlada Britanka je najlepša priča US Opena

Ema Radukanu (18) je uspela da ukrade šou u Njujorku

  • 2
Emma Raducanu - Shelby Rogers Foto: Tanjug/AP

Svaka čast Novaku Đokoviću u borbi za zlatni slem, ali apsolutno najlepša priča ovogodišnjeg US Opena u Njujorku je neverovatna Ema Radukanu (18), do ovog turnira 150. teniserka sveta.

Britanska tinejdžerka stigla je do polufinala iz kvalifikacija i za ulazak u finale će u noći između petka i subote igrati protiv Marije Sakari.

Radukanu nije izgubila nijedan jedini set u osam mečeva na ovogodišnjem US Openu, a pre Vimbldona ove godine gotovo godinu dana nije igrala ozbiljan tenis.

U četvrtfinalu je prepustila samo sedam gemova olimpijskoj pobednici Belindi Benčić i sve to u tek drugom nastupu na nekom Grend Slemu u karijeri. Simpatična Radukanu je potom otkrila da nije očekivala da će preterano daleko dogurati u Njujorku.

- Stvarno nisam mislila da ću ostati ovde toliko dugo, a imala sam kartu za povratni let odmah posle kvalifikacija. Sada imam slatke muke jer moram da nađem novi let - rekla je Britanka.

- Do povratka na Tur takmičarski tenis nisam igrala 18 meseci i sada sam i sebi i drugima dokazala da je sve moguće ako veruješ u sebe. Uoči meča s Benčićevom sam sebi rekla da bi mi ovo možda mogao biti poslednji put u karijeri da igram na Artur Ešu, pa je bolje da uživam što više mogu. Ne gledam previše u budućnost, nego me zanima samo sledeći meč koji želim dobiti - rekla je Radukanu.

Na novoj VTA listi u ponedeljak ova devojka će biti najmanje 51. igračica sveta, dok bi je osvajanje US Opena, što bi bila jedna od većih senzacija u novijoj istoriji, gurnulo među 25 najboljih.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA