Vilander veruje da će Novak postati "tigar" protiv Zvereva: "Govorim da će on uzeti turnir, ali..."

Imaće Novak priliku za revanš sa Olimpijskih igara

  • 19
Novak Đoković, Mats Vilander Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Novak Đoković se nalazi na dva koraka od istorije i od zvanja "najboljeg ikada", dva koraka koja ga dele od osvajanja US Opena, čime bi kompletirao i osvajanje sva četiri Grend slem turnira u istoj godini, a na prvom stepeniku ga očekuje duel protiv Aleksandra Zvereva.

Zverev je "ranio" Đokovića nedavno na Olimpijskim igrama u Tokio, oduzeo mu je ono što mu je najviše falilo, a to je zlatna medalja sa Olimpijskih igara.

Sada će Novak imati priliku za osvetu, a i da dokaže koliko je moćan "srpski inat" koji ga krasi.

O tome šta očekuje Đokovića u narednom meču, govorio je i proslavljeni teniser Mats Vilander.

- Servira žestoko i fizički je jak, kreće se dobro, postao je i nešto agresivniji, pa predstavlja pretnju. Nije ranije bio pretnja posle dva ili tri udarca u razmeni, vraćao se i bio je pasivan, više nije takav. Ovo je novi Zverev, velika je razlika u odnosu na prošlu godinu - rekao je Vilander o Zverevu, ali ipak, jasno je ko je favorit u ovom meču.

- Možemo da očekujemo meč u kom će Novak u potpunosti biti tigar, poput Džimija Konorsa, paliće publiku. Moraće mnogo i da vraća, jer Zverev udara razorno, servira jako, moraće da pokaže oštrinu u refleksima i defanzivnoj igri. Novak će tražiti taj izazov protiv Zvereva, ali onda treba videti da li Zverev može da digne svoj nivo na neki drugi, jer se Olimpijske igre ne mogu porediti sa pet setova.

- Novakov turnir nije praktično ni počeo do ovog četvrtfinala, toliko je dobar i nada se izazovu. Govorim sve vreme da će Novak najverovatnije osvojiti turnir, ali ima momaka koji su uzeli deo Novakovog samopouzdanja i fizičke spreme.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    9. septembar 2021 | 17:05

    Pre neki dan je izjavio da iako osvoji 21 Gren slem Nole neće biti najbolji svih vremena i nije jedini koji ima nebulozne izjave ali statistika će biti glavna u istoriji ovog sporta a ne emocije,simpatije,popularisanje zapadnjaka ...

  • hogar

    9. septembar 2021 | 17:51

    Ovaj čovek ima uljeze u glavi!

  • Paranoik

    9. septembar 2021 | 18:08

    Jesi bre ti normalan, imas li porodicu I posvecujes li ti njima toliko paznje ko Djokovicu. Ti moras pod hitno kod nas u Lazu Lazarevica da ti rezervisemo mosto I reci dal sam dolazis, vidim da tvoji tamo nemogu da ti pomognu. Imas sigurno neki sraf u glavu sa kontra navoj. Al sredicemo te budi bez brige sve spezialist su tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA