≫ 

Tinejdžerke ispisale Grend slem istoriju i igraće u finalu US Opena!

Radukanu i Fernandez će se u subotu boriti za pehar u Njujorku

  • 17
Ema Radukanu Ema Radukanu Foto: AP/Tanjug

Britanka Ema Radukanu (18) ispisala je tenisku istoriju na US Openu i pobedom nad Marijom Sakari (6:1, 6:4) plasirala se u finale Njujorka, čime je postala prva i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koja je iz kvalifikacija stigla do finala nekog Grend slema!

Iako je tek 150. teniserka sveta, Radukanu je fenomenalno odigrala ovaj turnir i tako postala prva Britanka u finalu GS još od Virdžinije Vejd i Vimbldona 1977. godine.

Čudan početak meča imale su Radukanu i Sakari. Britanka je povela sa 5:0 zahvaljujući tome što je dva puta uzela servis rivalki, iako je Grkinja do tada imala čak sedam brejk lopti kojenije iskoristila.

Radukanu je u drugom setu uzela brejk već u trećem gemu i do kraja je bila siguiran na svoj servis, a protivnica u finalu će joj biti još jedna tinejdžerka, Kanađanka Lejla Fernandez (19), koja je posle skoro dva i po sata borbe savladala Arinu Sabalenku rezultatom 7:6 (3), 4:6, 6:4.

Fernadezovoj je ovo bila treća pobeda na US Openu protiv prvih pet teniserki sa VTA liste. Pre Sabalenke izbacila je i Naomi Osaku i Elinu Svitolinu, a zanimljivo je da je do ulaska Eme Radukanu u finale postala prva najmlađa žena, još od Marije Šarapove i Vimbldona 2004. godine, koja je zaigrala finale GS.

Lejla je meč počela tako što je izgubila svoj prvi servis i tako dozvolila Sabalenki da povede sa 3:0. Vratila se u igru u 7. gemu, zatim izjednačila na 4:4, da bi u taj-brejku dobila sa 7:3 i tako povela sa 1:0 u setovima.

Lejla Fernandez Lejla Fernandez Foto: AP/Tanjug

U drugom setu je ponovo izgubila svoj prvi servis, uspela je da izjednači na 2:2, s tim što je Sabalenka na 4:4 vezala dva gema za egal u setovima. U trećem smo videli pravu dramu u finišu.

Fernandezova je uzela brejk i povela sa 4:2, Sabalenka je odmah vratila servis i izjednačila na 4:4, ali je Kanađanka u 10. gemu s nulom uzela gem i sa 6:4 otišla u finale.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajdemi

    10. septembar 2021 | 08:41

    Finale Rumunka protiv Meksikanke

  • Marko

    10. septembar 2021 | 08:45

    Radukanu cisto britansko prezime, isto ko sto je i hernandes cisto kanadsko 😅

  • istina

    10. septembar 2021 | 08:47

    Olga Danilovic ce biti bolja od ovih devojaka..Nasa Olga patriota koja je neuporedivo bolja igracica i osvojice 10 gram slam titula u karijeri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA