≫ 

"Pritiskali su Novaka da igra miks-dubl u Tokiju, to ga je zabetoniralo"

Otac najboljeg tenisera sveta progovorio o malo poznatim detaljima

  • 29
Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

Otac najboljeg tenisera sveta Srđan Đoković dao je opširan intervju nedeljniku "Ekspres" u kome je otkrio pozadinu neuspeha Novaka na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsetimo, Đoković je poražen u polufinalu i borbi za bronzu u singlu, dok je u miks-dublu predao meč za treće mesto zbog povrede.

- Dao je sve od sebe. Bio je izmoren. Na moju veliku žalost, podlegao je pritiscima i prihvatio da igra i miks-dubl. Mislim da ga je to zabetoniralo. Isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao dubl sa Zimonjićem. I tada je podlegao pritiscima. Trebalo je da se fokusira na singl i siguran sam da bi tako u obe situacije izašao kao pobednik - rekao je Srđan Đoković.

- Pre Tokija imao je Rolan Garos i Vimbldon. Bio je izmoren i psihički i fizički. Ostao je u olimpijskom selu, nije hteo da ide u hotel. Želeo je da bude sa drugarima. Jer ovaj posao kojim se on bavi, namerno kažem posao, potpuno je asocijalan. On traži društvo, druženje, željan je da sa nekim razmeni mišljenje. Olimpijsko selo mu je to pružilo. Ali opet je na kraju dao 110 odsto sebe - dodaje Novakov otac.

Srđan je ponovo ispričao kako nije bio za to da Novak otputuje u Tokio.

- E, to je Novak. Ja sam plakao posle pročitanih reči. Zato što je to izgovorio moj sin, pravi patriota. On voli svoju zemlju, ali nikoga drugog ne mrzi. Voli ceo svet, ali pre svega svoju zemlju i svoj narod. I to pokazuje svima i gde god se pojavi. Amerika i taj zapadni svet ga ne vole, ali ga poštuju, jer gde god da se pojavi u svetu on se ne stidi da kaže da je Srbin, da je iz Srbije, da se ogrne zastavom i da podigne tri prsta.

Tako treba da se ponašamo svi, pa i mi matori. Ja od njega učim, to mu nikada nisam rekao direktno, ali bolji je od mene u svemu. Najveći uspeh svakog normalnog čoveka jeste da ga dete prevaziđe u svemu, a u tome su sva trojica uspela još odavno. On je član svake normalne porodice u ovoj zemlji - ističe Srđan Đoković.

Prijatelji, roditelji, rodbina u restoranu Novak na Novom Beogradu slave osvajanje Rolan Garosa, Novak Đoković

Foto: ATA Images

Novakov otac podvlači da je zapad svestan kako je Novak jedan od najboljih sportista svih vremena.

- Možda neću biti subjektivan jer je moje dete u pitanju, ali gledajući na moj način njegovi takmaci u istoriji sveta sporta su oni koji se bave individualnim sportom. To je neuporedivo sa ekipnim sportovima. Moje mišljenje je da je Džordan neuporediv sa Novakom. On je iza sebe uvek imao ekipu koja je radila za njega, a iza Novaka nema nikog. On radi sam.

- Iza Tajgera Vudsa nema nikoga, iza Kasijusa Kleja nije bilo nikoga. Kasijus Klej se sam izborio za svoje uspehe. I to ne samo u ringu, već i van njega. U najgore vreme, kada je njegova država bila strašno jaka, koja je otišla da ratuje na drugi kraj sveta, on je imao srca i snage da kaže da neće da ide u rat koji nema veze sa njim, njegovim narodom, njegovim mišljenjem. Zbog toga je on za mene jedan od najvećih sportista svih vremena. Sportisti nisu samo ljudi koji svoju veličinu pokazuju samo na sportskom terenu, već i van njega. To su prave i kompletne ličnosti. Zato, po meni, Kasijus Klej i Novak Đoković - zaključio je Srđan Đoković.

Video: Spektakl na proslavi Đokovića: Novak u neverici gledao vatromet kojim je obeležen njegov doček

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    10. septembar 2021 | 18:12

    Sastavljate igrače za fudbalsku reprezentaciju, selektor do selektora, i još samo fali da i Noletu kažete šta i kada da igra. Nole je car, i ima pravo da sto puta pogreši.

  • Debđ

    10. septembar 2021 | 16:48

    Bravo !

  • Patriota

    10. septembar 2021 | 17:18

    Svu srecu vam zelim Djokovici 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA