≫ 

Đoković citirao legendarnu izjavu Kobija Brajanta posle plasmana u finale US Opena

Podsetimo, njih dvojica su bili veliki prijatelji

  • 2
Novak Đoković, Kobe Brajant Foto: AP/Tanjug/Youtube/SlickGenius

Zna Novak Đoković da ga do ulaska u istoriju deli još jedan korak i zato je s razlogom, odmah posle polufinala US Opena protiv Aleksandera Zvereva, poručio da će finale igrati kao da mu je poslednji meč u karijeri!

Đoković će u slučaju trijumfa postati prvi teniser sa 21. Grend slemom i prvi posle Roda Lejvera u open eri kom je za rukom pošlo da osvoji kalendarski slem.

Otuda će to finale u nedelju veče (verovatno oko 21.30) biti možda i najvažniji meč u karijeri Novaka Đokovića koji je na konferenciji za medije citirao Kobija Brajanta kako bi "spustio loptu" posle euforije koja se stvorila zbog trijumfa u polufinalu.

U pitanju je Brajantov citat iz 2009. godine, kada su Los Anđeles Lejkersi u finalu NBA lige imali prednost od 2:0 u pobedama.

- To je njegova poznata izjava u kojoj je rekao: "Zašto bih sada bio sretan? Posao nije obavljen." On je bio neko u koga su gledali milioni sportista i divili mu se. A to je i moj stav. Posao nije obavljen. Uzbuđenje je prisutno, motivacija je prisutna. I više nego ikad. Ali imam još jedan stepenik do kraja - jasan je bio Đoković, a prenosi "ESPN."

Vredi pomenuti i to da je Đoković ulaskom u finale izjednačio rekord Rodžera Federera s obzirom na to da sada obojica imaju 31 Grend slem finale u karijeri.

>>> Juventus je u prva dva kola Serije A uzeo samo bod, što je upalilo sve alarme u klubu koji ima i mnogo finansijskih problema. Da sve bude gore, Stara dama danas (18.00) gostuje Napoliju koji ima maksimalnih šest bodova. Kvota na keca je 2,65, na iks 3,25, a na dvojku 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Juventus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    11. septembar 2021 | 09:21

    Ma o kakvim rekordima mlatite? Neigra se tenis 300g. Pa ovaj ima ovoliko,ovaj onoliko, Svi rekordi su oboreni, i ovo je nova istorija tenisa-DJOKOVIC NOVAK. MAJSTOR KAKVOG SVET NE PAMTI.

  • Darinka

    11. septembar 2021 | 10:35

    Nole ti si naš KRALJ, volimo te, hvala ti na svemu postignutom u prošlosti,a u budućnosti će biti i bolje, ako pak opšte i može biti bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA