≫ 

Imamo novu tenisku senzaciju: Čudo od deteta iz kvalifikacija bez izgubljenog seta uzelo US open!

Britanska teniserka napravila pravu senzaciju i od sutra će biti 23. na svetu

  • 14
Ema Radukanu - Lejla Fernandez Foto: Tanjug / AP

Dve nedelje iz snova za čudo od deteta, Emu Radukanu! Britanska teniserka napravila je pravu senzaciju i postala prva kvalifikantkinja koja je osvojila US open i to tako što je savladala još jedno veliko, prijatno iznenađenje turnira u Njujorku, Lejlu Fernandez. U dvoboju dve tinejdžerke, Ema se ipak bolje snašla i već sutra će napraviti ogroman skok na WTA listi - 2:0 (6:4, 6:2).

Da sve bude impresivnije, ona je do trofeja došla bez izgubljenog seta! Ređala je mlađana Radukanu pobede protiv Stefani Vegle, Šuai Žang, Sare Soribes-Torimo, Šelbi Rodžers, Belinde Benčić i Marije Sakari. Bilo je tu nekoliko daleko iskusnijih i kvalitetnijih teniserki, ali je Britanka pokazala da njeno vreme ne dolazi, već da je već došlo.

Podsetimo, mladoj Radukanu otac dolazi iz Rumunije, a majka joj je Kineskinja. Ipak, odrasla je u Velikoj Britaniji, pa stoga ima njihovo državljanstvo. Tek je napunila 18 godina, i ako je sudeći po ovom turniru, ispred nje je velika teniska karijera.

Večeras je protiv Lejle Fernandez odigrala jedan jako zanimljiv meč u kojem je pokazala da ima izuzetno "jaku" glavu. Iako je povela, pa izgubila brejk odmah na startu prvog seta, nije dozvolila da joj koncentracija padne, pa je u desetom gemu uspela da iskoristi četvrtu set i brejk loptu na servis Kanađanke.

U drugom setu je upravo Radukanu izgubila prva svoj servis, ali nije časila ni časa da ga "povrati". Ali nije se na tome zaustavila, već je u šestom gemu još jednom oduzela servis svojoj rivalki, koja je tada već plesala na ivici provalije. Moglo je sve da bude gotovo dva gema kasnije, ali je Britanka propustila dve meč lopte na servis svoje protivnice.

U narednoj gemu je imala jedan veliki peh. Pri rezultatu 30:40 doživela je pad posle kojeg joj je desno koleno krvarilo. Morala je da traži medicinski tajmaut, što se nimalo nije dopalo Lejli Fernandez, koja se žalila supervizorima turnira, a u jednom trenutku je i zaplakala. U nastavku je Ema spasila brejk loptu, a potom i kod meč lopte odservirala as.

I Lejlu Fernandez očekuje ogroman skok na WTA listi. Ona je na US open kročila kao 73. na svetu, a koliko od ponedeljka biće 27. teniserka sveta, tako da će gotovo biti u komšiluku Eme Radukanu, koja se sa 150. mesta popela na 23. poziciju na listi najboljih.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telgeraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DukaTenja

    12. septembar 2021 | 07:38

    Truli britanci I dalje"otimaju" I prisvajaju ono sto nije njihovo. Cuj, Rumun I Kineskikinja imaju dete britanca. Hahaha

  • Geras

    12. septembar 2021 | 08:34

    Ženski tenis je kanal.....

  • Xy

    12. septembar 2021 | 08:10

    Bravo komšinice! Rumuni su nama bliske komšije. To što ima englesko državljanstvo, ne menja njenu genetiku. Bravo, bravo, bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA