≫ 

"Ono što je Novak uradio ove godine je zaista izuzetno": Federer u superlativu pričao o Srbinu

Lepe reči Švajcarca o našem asu

  • 11
Federer, Novak Djokovic

Foto: Tanjug/AP

Rezultati Novaka Đokovića nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim, navijače, rivale, teniski svet, svi su zadivljeni koliko Srbin pomera lestvicu svojih postignuća poslednjih godina. I sad je tamo gde mu je i mesto, rame uz rame sa onima koje je svih ovih godina "jurio" da nadmaši. Stigao je Federera i Nadala, fali mu još taj jedan Grend Slem pa da mu Španac i Švajcarac pruže ruku i kažu mu - care, najbolji si!

Upravo je Federer pričao na temu Novakovih poslednjih uspeha i uspona do teniskog pijadestala za tamošnje medije tokom jednog sponzorskog angažmana.

Švajcarac, koji se oporavlja od operacije kolena i nada se povratku na teren, svojevremeno je uradio ono što je i Novak u 2021. godini - osvojio je tri Grend Slema u istoj godini, ponovio je to tri puta, ali nikad nije stigao do " kalendarskog "Slema".

Na tu temu kaže da je moguće da to neki teniser uradi u dogledno vreme.

- Mislim da je moguće da se to desi opet - kaže Rodžer za napad na kalendarski Slem, ne precizirajući favorita za taj podvig.

Nadovezao se na Novakov slučaj, ali i na njegov i Rafin - sva trojica su u nekom trenutku karijera bili na jedan trofej od kalendarskog Slema.

- Videli smo u slučaju Novaka, mene i Rafe, sva trojica smo bili ekstremno blizu toga. Ali, znate, da biste to postigli morate imati i malo sreće. Potrebna vam je istrajnost, snaga. Potrebno vam je sve što umete. Zato mislim da je osvajanje kalendarskog Slema teška stvar. Ali je moguće - priča vlasnik 20 Grend Slem trofeja, prenose švajcarski mediji.

Poslednji igrač koji je uzeo sva četiri Gren Slem trofeja u istoj godini je legendarni Rod Lejver, istina pre Open ere... Baš on je i pratio Novakovo finale u Njujorku, no nije dočekao da se istorija ponovi iz ruke jednog Srbina.

- Pitam se baš šta se Lejveru motalo po glavi jer je iz prvog reda gledao Novakov meč u finalu US Opena. Kako bilo, ono što je Novak uradio ove godine je, naravno, zaista izuzetno! - izjavio je Federer.

Video: Novakove suze obišle svet i rastužile sve prisutne na US Openu: Da srce zaboli!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. septembar 2021 | 20:05

    Niko nema sto Srbin imade,plodnu zemlju,izvore i Novaka Djokovica

  • 534

    20. septembar 2021 | 20:49

    On je najbolji po svim parametrima i ona dva mrguda to znaju.

  • Cv

    20. septembar 2021 | 19:04

    Gospodin čovek naravno uvek odmeren smiren i prema prica sa postovanjem nikog ne proziva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA