Organizatori potvrdili: Đoković igra na Indijan Velsu, juri šesti trofej na prestižnom mastersu

Srpski teniser imaće pred sobom jake rivale poput Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Aleksandera Zvereva

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Iako je bilo nekih spekulacija da bi Novak Đoković mogao da propusti Indijan Vels nakon iscrpljujućeg US opena i poraza u finalu od Danila Medvedeva, organizatori su danas potvrdili da će se srpski tenisern naći u žrebu prestižnog masters turnira, kojeg mnogi popularno zovu "petim" Grend slemom.

Novak je posle finala istakao da ne zna na kojim turnirima će učestvovati u nastavku sezone, ali se ispostavilo da ipak neće "precrtati" Indijan Vels iz jako gustog spiska. Pred sobom će imati jako teške rivale, iako je postavljen za prvog nosioca.

Učešće su potvrdili Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev, što automatski znači da bismo mogli da gledamo eventualnu reprizu polufinala i finala minulog US opena.

Od srpskih igrača na Indijan Velsu pored Novaka će igrati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Ukoliko uspe da podigne trofej, biće prvi u istoriji kome je to pošlo za rukom čak pet puta.

Turnir počinje 4. oktobra, a finale je planirano za 17. oktobar. Titulu na poslednjem izdanju u muškoj konkurenciji osvojio je Dominik Tim, koji neće učestvovati uzimajući u obzir da je najavio da na teren neće izlaziti do kraja godine.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    25. septembar 2021 | 10:55

    Neverovatan covek... Kakva mentalna snaga i kakva zelja da nastavi da osvaja i ako je postigao sve sto se moze postici u jednom sportu... Svaka cast majstore! Srbija nikada vise ne imati ovakvu zver!

  • Nestor

    25. septembar 2021 | 11:14

    Federer i Nadal više nisu ni na mapi baj baj

  • Vuk

    25. septembar 2021 | 14:27

    Tišina, prvo skoči pa kaži hop, i nepravi ražanj a zec u šumi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA