≫ 

"Nisam imao šta da jedem, molio sam za novac": Šok ispovest tenisera koji je igrao finale US Opena i Vimbldona

Filipusis je prošao kroz teško razdoblje u životu

  • 0
Roger Federer Mark Philippoussis Vimbldon trofej Wimbledon trophy Foto: Profimedia/AFP/ODD ANDERSEN
Roger Federer Mark Philippoussis Vimbldon trofej Wimbledon trophy Foto: Profimedia/AFP/ODD ANDERSEN

Nekada je bio jedno od najvećih imena u svetu tenisa, zauzimao je 8. mesto na ATP listi i zarađivao mnogo novca, ali daleko od toga da je Australijancu Marku Filipusisu život bio "med i mleko" posle kraja karijere!

Finalista US Opena i Vimbldona je istu završio zbog velikog broja povreda koje su ga pratile, a vrhunac je imao od 1996. do 2003. kada je osvojio 11 ATP trofeja. Međutim, pomenute povrede su dovele do toga da u jednom trenutku nije imao šta da jede nakon što je zarađen novac krenuo da se topi.

- Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve stavila na kocku. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz kako bi meni pomogao da ispunim svoje snove. Dobra vest je da sam uspeo i da otac i majka više nisu morali da rade. Ali, došao sam kasnije u tešku situaciju - rekao je Filipusis nedavno za australijske medije i dodao:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Mark Philippoussis (@mphilippoussis)

- Kada ste sportista, poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate jesu "kišni dani." Nekoliko meseci sam bio u "autu."Nisam mogao sebi ništa da priuštim, molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo znali da jedemo testeninu od kupusa koju je moja majka ranije zvala "hrana za siromašne." To je bio kupus i malo testenine sa začinima. Najgore mi je bilo da gledam kako porodica pati zbog mojih grešaka.

Filipusis je priznao da je trošio više nego što je zarađivao i da je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao više luksuznih automobila i oko 15- ak motocikala. Takođe, otkrio je da je svojevremeno otišao u obližnju prodavnicu i kupio automobil od 100.000 dolara samo zato što u tom trenutku nije mogao da nađe slobodan taksi.

>>> Posle šokantnog i istorijskog poraza kod kuće od Šerifa, Real danas (16.15) ide na noge Espanjolu sa željom da „opere obraz“. Kvota na dvojku je 1,70, dok je dupla šansa 1X 2,28, a 3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Espanjol - Real Madrid.

Video: Još 3 dobijena seta i postaće besmrtan: Đokovićev susret sa sudbinom i istorijom u znaku broja 21

(Telegraf.rs9

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA