Zlatni momak sa OI u problemima: ATP pokrenuo istragu protiv Zvereva zbog navodnog nasilja nad bivšom devojkom

ATP će pregledati preporuke kako bi razvio strategiju zaštite koja bi se odnosila na sva pitanja u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i nasilje u porodici

  • 2
Dominik Tim - Aleksandar Zverev Foto: AP/Tanjug

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) pokrenula je internu istragu protiv Aleksandra Zvereva, zbog navoda njegove bivše devojke Olge Šaripove da ju je fizički i psihiči maltretirao.

Iz ATP navode da je usvojen Nezavisni izveštaj o zaštiti, posle čega je pokrenut postupak protiv nemačkog tenisera.

- Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj - rekao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP.

ATP će pregledati preporuke kako bi razvio strategiju zaštite koja bi se odnosila na sva pitanja u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i nasilje u porodici.

- Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način - dodao je Kalveli.

Video: Stanojević posle Kruševca zadovoljan samo pobedom, čudi ga nervoza ekipe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    4. oktobar 2021 | 18:17

    Znaci da Zver(ev) nije samo zver na terenu, vec i mimo njega...preti mu dobra suspenzija.

  • Miile sa dva i

    4. oktobar 2021 | 21:01

    Čuj ATP pokrenuo istragu....sad će i GTA za brzu vožnju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA