Krajinović jedini preživeo "seču", u sledećem kolu može da pomogne Novaku da ostane prvi

Srpski teniser eliminisao je Markosa Đirona

  • 1
Filip Krajinović - Matteo Berrettini Foto: Nikola Tomić

Samo jedan teniser iz Srbije preostao je da se takmiči u glavnom žrebu Indijan Velsa. Nakon eliminacija Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea i Dušana Lajovića, možemo da se uzdamo samo u to da će Filip Krajinović uspeti da napravi još jedan dobar rezultat nakon polufinala odigranog u Sofiji pre samo nekoliko dana.

On je posle velike borbe i gotovo dva sata provedena na terenu uspeo da savlada Markosa Đirona iz SAD u dva seta (7:6, 7:5), a naredni protivnik biće mu Danil Medvedev, pa će to Filipu biti svojevrsna šansa da "pomogne" Novaku da zadrži prvo mesto i posle Indijan Velsa, jer bi Rus u samo u slučaju osvajanja na nedelju dana došao na vrh ATP liste.

Što se tiče noćašnjeg meča, u prvom setu je viđen ogroman broj brejk lopti, ali interesantno niko nije uspeo da oduzme servis protivniku. Ušlo se u tajbrejk, gde je Filip uspevao da zadrži svoj servis, a pritom je uzeo dva mini-brejka.

Za razliku od prvog seta, u drugom su brejkovi "sevali" na sve strane. Do prva dva došao je Krajinović, koji je poveo sa 0:3, ali je potom prepustio inicijativu protivniku koji je uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Taman kada se mislilo da je Điron u naletu, doživeo je šokantan gubitak servisa, koji je omogućio Krajinoviću plasman u narednu fazu.

Video: Svi znamo da Novak već duže vreme uči da svira saksofon: Obukao opremu Srbije pa pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    10. oktobar 2021 | 10:43

    Ма, ако га он не спасе, нико неће!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA