≫ 

Spektakularno finale Indijan Velsa: Badosa posle tajbrejka 3. seta srušila Azarenku!

Odigrala je maestralno Španjolka odlučujući gem i zasluženo osvojila titulu na nezvaničnom petom Grend slemu

  • 0
Paula Badosa - Viktorija Azarenka, Indijan Vels

Foto: Tanjug - AP

U najavi se moglo zaključiti da će biti dramatično finale. Ali baš ovoliko? Teško da može da bude zanimljivije. Paula Badosa i Viktorija Azarenka priredile su publici fantastičan meč na Indijan Velsu, gde smo videli dva taj-brejka, mnogo dobrih poteza i preokreta. Na kraju je Španjolka ta koja može da slavi pošto će sa sobom kući poneti veliki pehar – 2:1 (7:6, 2:6, 7:6).

Sve je stalo u poslednji gem, tajbrejk trećeg seta. Paula Badosa ga je igrala kao da to radi svaki dan. Azarenka nije znala šta da radi, Španjolka je došla do 3:0, potom i do 5:1, a na kraju je iskoristila prvu set i meč loptu za pobedu posle više od tri sata provedena na terenu.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će se baš ove dve teniserke naći u borbi za trofej. Badosa je bila postavljena za 21. nosioca, dok je Azarenka bila 27. nosilac. Ipak, uz par iznenađenja na tom putu, stigle su do završnog meča i donele publici istinsko uživanje.

Statistički gledano, Badosa i Azarenka su bile gotovo potpuno ujednačene u svakom mogućem segmentu. Već prvi set nam je pokazao da ćemo gledati zanimljiv okršaj, pošto su obe teniserke dva puta izgubile svoj servis, pa su kroz tajbrejk morale da odlučuju o pobedniku tog dela igre.

Baš kao u odlučujućem trećem setu koji smo već pomenuli, Badosa je krenula furiozno. Povela je sa 4:0, ali je potom sama sebi zapržila čorbu i vratila protivnicu na 5:5 i unela dramu. Međutim, iskoristila je prvu set loptu koja joj se potom ukazala, vezavši dva poena.

U drugom setu ogroman pad u igri Španjolke. Povela je Azarenka sa 0:3 uz dva brejka i već tada je bilo jasno da Badosa neće moći da slavi u dva seta. Jeste vratila jedan brejk, ali ga je potom ponovo izgubila, pa se ušlo u treći deo igre.

Tamo smo videli sve i svašta pre tajbrejka. Prvo je Badosa povela sa 2:0 uz brejk, potom je Azarenka vratila servis, a potom u devetom gemu oduzela Španjolki još jedan gem na njen servis i imala šansu da servira za pobedu. Međutim, Badosa se velikim čudom vratila, a potom uvela meč u tajbrejk gde je epilog poznat.

 

Ogroman napredak očekuje Badosu na WTA listi. Ona će od sutra biti 11. igračica sveta sa samo 30 bodova manje od Ons Žaber iz Tunisa. Sa druge strane, Azarenka će biti na 26. mestu.

Video: Svi znamo da Novak već duže vreme uči da svira saksofon: Obukao opremu Srbije pa pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA