≫ 

Zverev zadržao stav oko Dejvis kupa: "Držim reč, neću igrati dok ne promene format"

Nemačka će ovim biti značajno oslabljenja

  • 0
Novak Đoković; Aleksander Zverev, Olimpijske igre 2020, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Čovek koji je zaustavio Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, Nemac Aleksandar Zverev potvrdio je da neće igrati na završnom turniru Dejvis kupa ove godine, dok je kao glavni razlog za ovu odluku naveo svoje nezadovoljstvo novim formatom takmičenja.

Ovogodišnji Dejvis kup će biti održan u tri grada i tri zemlje, domaćini će biti Insbruk (Austrija), Torino (Italija) i Madrid (Španija). Nemačka svoje mečeve igra u Insbruku, gde se nalazi u grupi sa Srbijom i Austrijom.

Zverev je ostao pri svom stavu da mu se ne dopada sam koncept takmičenja i da on ne žele da ga podrži, već da ga bojkotuje time što neće igrati.

- Format mora da se menja. Ja držim svoju reč. Želim da osvojim Dejvis kup, ali pravi - potvrdio je svoju odluku Zverev.

Podsetimo, trenutni format takmičenja je na snazi od 2019. godine kada je pokrovitelj samog takmičenja postao Đerar Pike, fudbaler Barselone.

Video: Nole posle velike borbe srušio Zvereva: Đoković u polufinalu Završnog mastersa u Londonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA