Bivši direktor Australijan opena se izvinio Đokoviću zbog pritisaka za vakcinaciju

Jedan medij iz ove zemlje oštro je kritikovao mogućnost da se Đoković pojavi na tlu Melburna

  • 6
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Još uvek ne stišava bura oko održavanja Australijan opena. Iako do njegovog početka ima nešto manje od dva meseca, navodna obavezna vakcinacija za sve učesnike je već neko vreme neizbežna i glavna tema u svetu tenisa. Naravno, najviše polemike vodi se oko najboljeg na svetu, Novaka Đokovića.

Premijer Viktorije ne odustaje od stava da bi svi morali da prime obe doze vakcine ukoliko žele da se takmiče na prvom Grend slemu, a tamošnji medij "Australijan" objavio je i tekst pod naslovom "Da li je Đoković vredan toga da ugrozimo Australijan Open?"

U ovom tekstu se javno kritikuje mogućnost da se nevakcinisanima dozvoli da uopšte i dođu u Melburn, uzimajući u obzir da je ova savezna država već duže vreme pod oštrim restriktivnim merama. U fokusu je Novak Đoković, koji nije otkrio da li je primio cepivo ili ne.

Pritisak koji srpski teniser trpi samo raste, a sve to je očigledno teško palo nekadašnjem direktoru Australijan opena i teniseru koji je osvajao ovaj turnir u igračkim danima, Polu Meknamiju.

On je na društvenim mrežama podelio gorepomenuti tekst, a iznad njega je napisao izvinjenje upućeno Novaku.

- Izvinjavam se u ime moje zemlje - stoji u njegovoj izjavi.

 

Tokom karijere, Meknami je osvojio pet Grend slem turnira u dublu, a najbolji rezultat na "Ozi openu" u singlu mu je polufinale.

Video: Nema stajanja: Novak Đoković u trećoj smeni pere sudove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbenda

    26. oktobar 2021 | 19:32

    Tako ce sutra isto nas predsednik i njegov krizni stab da se izvinjavaju gradjanima sto su ih pritiskali za vakcinaciju, jer realno po Ustavu i nemaju pravo da ti traze to maltene na silu. Sloboda izbora svima.

  • Mane

    26. oktobar 2021 | 19:03

    On je prelezao koronu ovo je samo fora da ne uzme novi GS i pobegne Nadalu i Federeru. Federer je pao ali je trrvao odavno da se skloni sa top 10. Nole vise i ne mora da cuva poziciju sad samo da juri slemove i posle da uziva sa porodicom...

  • Mihailović

    26. oktobar 2021 | 19:51

    Bolje bi bilo da se pokriju po ušima, misle da se zaboravio genocid na Aborđinima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA