≫ 

Novak izgubio bodove, ali "za dlaku" sačuvao 1. mesto, Medvedevu sledi ozbiljan pad

Rus će naredne nedelje izgubiti čak 2.500 bodova, pa će Đoković "lakše da diše"

  • 3
Novak Đoković Foto: AP/tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je danas 345. nedelju na čelu ATP liste, tako je Novak za korak bliži apsolutnom rekordu koji trenutno drži Štefi Graf sa 377 nedelja na prvom mestu.

U odnosu na prethodnu nedelju Ðoković ima "samo" 800 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva.

Upravo ova nedelja je bila kritična jer je Novak izgubio 1.000 bodova sa osvojene titule u Parizu 2019. godine, a Medevedev je mogao i da ga pretekne na listi da je osvoji0 Indijan Vels, ali se to nije dogodilo, pa je Novak "preživeo" na prvom mestu.

Ipak, ono što pogoduje Novaku, jeste podatak da će već na narednoj ATP listi Danil Medvedev izgubiti 2.500 bodova, jer mu se brišu osvojeni Masters u Parizu i završni Masters u Londonu, gde je osvajao titule. Za razliku od Rusa, Novak gubi svega 400 bodova, tako da će učvrstiti prvo mesto na ATP listi bez obzira na ishod Mastersa u Parizu.

Međutim, masters u Parizu, koji počinje danas, svakako će rešiti mnoge dileme kada je u pitanju pozicija "broj 1" na kraju godine, jer se ove godine po ATP trci određuje ko će biti prvi teniser sveta na kraju godine.

Novak i u ATP trci vodi, ima 8380 bodova, 1.900 više od Medvedeva, a ukoliko bi trijumfovao u Parizu, osigurao bi prvo mesto bez ozbira na ishod završnog Mastersa, koji se ove godine igra u Torinu.

Iza Đokovića i Medvedeva na listi slede Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Rafael Nadal, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Kasper Rud, Janik Siner i Hubert Hurkač.

Dušan Lajović je u odnosu na prethodnu nedelju pokvario plasman za jedno mesto i sada je 34, Filip Krajinović napravio je dva koraka unazad, na 42. mesto, Laslo Ðere je napredovao jedno mesto, na 51, a Miomir Kecmanović je skočio za četiri pozicije, na 69. mesto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    1. novembar 2021 | 10:20

    ovo zadnje u vezi bodova nešto nisam baš najbolje " razumeo "...ovo u trci za prvo mesto na kraju godine. ako...ovo...ako ...ono...ma Nole ostaje prvi još dugo dugo vremena!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA