≫ 

Đoković posle drame do finala Pariza i istorije: Novak jedva savladao "ranjenog" Hurkača

Poljak je pružio ogroman otpor u prvom i trećem u setu, dok kao da ga nije ni bilo u drugom

  • 16

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu, pošto je savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 7:6. Protivnik u finalu će biti bolji iz duela Aleksandar Zverev - Danil Medvedev.

Novak je ovom pobedom došao do istorije, pošto je sedmi put u istoriji uspeo da bude najbolji teniser na kraju godine.

Hurkač je ušao u meč odvažno s jasnom namerom - da savlada najboljeg tenisera na svetu. Međutim, na put su mu stali i žuljevi, posle svakog udarca, ovaj teniser je pokazivao bolne grimase na licu, te nije ni čudo zašto nije pružio preveliki otpor u drugom setu, ali onaj Hubert Hurkač koji je igrao na samom početku meča, on kao da je nestao kasnije.

Đoković tokom čitavog prvog seta nije imao lek za igru sjajnog Poljaka, koliko je Hurkač bio nadmoćan govori i podatak da Đoković nije došao ni blizu brejk prilike. S druge strane, Poljak je iskoristio prvu priliku i napravio je vođstvo koje je krunisao osvajanjem seta.

Već u drugom setu, poput "besne životinje" je zaigrao Novak Đoković. Nije protivniku dopustio nijedan gem, čak i kada je servirao Hurkač, nije mogao da dođe do prilike za gem.

Treći set je doneo sličnu sliku kao drugi, makar u početnim gemovima. Krenulo je "ispitivanje snaga", da bi Đoković napravio brejk i poveo sa 4:1. Mnogi su pomislili da je to kraj, da izmoreni Hurkač nema snage da se vrati, ali on je sve razuverio. Osvojio je gem na svoj servis, potom je napravio i brejk, te se rezultatski skroz vratio u meč (4:3).

Nije tu stao Poljak, uzeo je gem i na svoj servis i poravnao na 4:4, ali to je trajalo tek onoliko dok Đoković nije došao na servis, pošto je već u narednom uspeo Srbin da vrati prednost od 5:4.

Hurkač je uspeo ponovo da uzvrati istom merom, da bi potom obojica sačuvali svoje servise i došlo se do taj-brejka, gde se vođstvo konstantno smenjivalo. Ipak, Srbin je pokazao svoje iskustvo i zašto je najbolji na svetu, te je na kraju slavio sa 7:5 u taj-brejku.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Tok meča:

7:6 - TO JE TO! Đoković je uspeo da se plasira u finale Mastersa u Parizu, kakav meč, kakav taj-brejk.

6:6 - Igraće se taj-brejk.

6:5 - Ponovo će morati da servira Hubert Hurkač kako bi ostao u meču, siguran je bio Novak na svom servisu i ništa nije prepustio slučaju.

5:5 - Spasio je meč loptu Hubert Hurkač ovde, au kakav tenis se igrao u Parizu. Ko bi rekao da će čovek koji do malopre nije mogao da hoda i napada zaigra ovako, nastavlja se drama.

5:4 - Konačno je zaigrao i Đoković onako kako se od njega očekuje, pomučio se na početku gema, ali do kraja uspeo da se povrati i dođe do osvajanja. Nedostaje mu još jedan za pobedu u meču, Hurkač će pokušati da svojim servisima ostane u meču.

4:4 - Đoković je sad taj koji je u problemu, Hurkaču je ovo treći uzastopni gem koji osvaja i očigledno je krenuo na pobedu u ovom meču.

4:3 - Ovo niko nije očekivao, ali Hurkač vraća brejk! Iako ne može da napada zbog žuljeva, Poljak je pronašao savršen način kako da anulira taj nedostatak, Đoković mu nije mogao ništa tokom čitavog gema.

4:2 - Uspeva Hurkač da pronađe poslednje atome snage i da se koliko-toliko vrati u meč, sada je Novak na potezu i njegov servis.

4:1 - Nema nikakvog mučenja u igri Đokovića sada, još jedan gem osvojen bez napora.

3:1 - Kad je teško, dođe brejk za Novaka! Muči se Hurkač sa žuljevima, ali i sa Novakom. Čitavog gema je kaska Poljak za srpskim teniserom koji je iskoristio tek svoju četvrtu brejk loptu u ovom gemu.

2:1 - Dobro je. Đoković sigurno čuva svoj servis, nije dopustio ništa Poljaku. Krenuo je u ritmu u kom je i završio, nema Hurkača iz prvog seta ni u magli.

1:1 - Duge ruke Huberta Hurkača su mu donele prvi gem još od osvajanja prvog seta. Đoković je sad bio taj koji je imao brejk loptu, Hurkač je uspeo da je odbrani, onda je as udarcem došao do prednosti, da bi umalo "kiksnuo" kad niko nije očekivao. Međutim, snašao se Poljak i došao do 1:1 u gemovima.

1:0 - Imao je Hurkač svoje prilike, mogao je da dođe i do brejka, ali nije iskoristio brejk loptu. Kada igra protiv prvog tenisera sveta, on mora da koristi takve šanse inače će uslediti kazna, kao što je to bio slučaj i ovde. Đoković uzima svoj sedmi gem u nizu.

Kraj drugog seta

6:0 - Maestralni Đoković još jednim brejkom došao do seta!

5:0 - Sve je mirniji, sa sve većom lakoćom igra Novak Đoković. Hurkač nije uspeo ni da zapreti tokom gema, sada će servirati Poljak da se sačuva u ovom setu.

4:0 - NOVI BREJK! Kakav je ovo gem, stvarno je Đoković pokazao kakav kvalitet poseduje i koliko je teško bilo kome da ga uzmrda i natera na dubiozu. Samo je pokazao Novak da je iznad svake situacije i došao je do novog brejka.

3:0 - Sada je sigurno, Đoković je uspeo da se skoncentriše i stabilizuje svoju igru, Hurkač će imati ogromnih prbolema u nastavku meča.

2:0 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! To je ono što se čekalo, to traži publika u Parizu. Ovakvog Novaka i ovakvu igru, Srbin je uspeo da se vrati u meč.

1:0 - Nije uzdrmao izgubljen set Novaka, pokazao je to i na samom početku drugog seta, gde je bez većeg napora došao do gema.

Kraj prvog seta

3:6 - Osvaja Hurkač set, nije mogao Đoković ništa.

3:5 - Brejk za Hurkača. Novak Đoković je napravio duplu grešku u najgorem mogućem trenutku, dobio je Poljak brejk loptu, potom nova greška Đokovića i Hurkač je to iskoristio.

3:4 - Hurkač je danas neverovatan. Sve što uradi Đoković, on odmah ponovi, tako je i sada. Samo što je Đoković uzeo gem bez izgubljenog poena, istom merom je uzvratio i Poljak.

3:3 - Lakše nije moglo. Đoković do izjednačenja u četiri poena.

2:3 - Ovo je mogao da bude gem u kom je Novak došao do brejka, osvojio je prvi poen, treći, imao je prednost... A onda je Hurkač uspeo da se snađe i dođe do novog vođstva u meču. Pritisak se prebacuje na drugu stranu.

2:2 - Nije ni Novak Đoković naivan, a kako bi bio i kad je najbolji na svetu. Promešao je svoj način igre, promešao je svoje servise i došao je do novog izjednačenja.

1:2 - Odlično otvara meč Hubert Hurkač. Pokazao je da se neće oslanjati samo na svoj servis, već da u svom arsenalu ima još mnogo oružja kojim planira da našteti najboljem teniseru na svetu, kako se čini, za sada mu sve ide po planu.

1:1 - Uzvraća Novak Đoković, uzeo je Hurkač prvi poen u gemu, ali je Đoković potom sa četiri dobra servisa došao do poravnanja rezultata.

0:1 - Veoma lako dolazi Hurkač do prvog gema. Dva asa, još dva dobra servisa i to je to. Sjajan početak za Poljaka.

Video: Novak Đoković će biti budući duhovni vođa čovečanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    6. novembar 2021 | 14:08

    Dragi Nole uz tebe smo i stobom smo,bez obzira na rezultat..... Ti si naš KRALJ i mi te volimo,srećni smo kad pobjeđuješ,a tužni kad gubiš, ali bez obzira na sve volimo te......naš si i to je to.

  • vesna

    6. novembar 2021 | 14:12

    Uz Tebe smo Samo napred Novak Djokovic🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

  • Idemoooo bre!

    6. novembar 2021 | 16:23

    Idi bre Nole,pojede mi dzigericu😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA