Novak emotivan posle titule: "Volim te, Tara! Prvi put su oba deteta sa mnom na meču"

Podrška porodice mnogo je značila srpskom teniseru u finalu protiv Medvedeva

  • 1

Najbolji je na svetu i to je večeras potvrdio. Pobedom protiv Danila Medvedeva, Novak Đoković je osvojio svoj šesti Masters turnir u Parizu, a ujedno i 37. u karijeri, čime je ispisao istoriju. Nije bilo nimalo lako, za to je bio potreban preokret protiv drugog reketa sveta (4:6, 6:3, 6:3).

Posle meča, Novak je bio pun emocija i baš kao i nakon polufinala protiv Huberta Hurkača, publici se obratio na francuskom jeziku i to posle Danila Medvedeva, koji je pričao besprekorno, pa je Đokovića "uhvatila trema".

- Kakav nivo francuskog. Posle tebe je stvarno teško govoriti. Ali pokušaću... Danile, hvala ti najlepše na lepim rečima. Mnogo sam patio u Njujorku. To je veliki rivalitet, možemo reći koji se razvija. Mnogo sam srećan što delim teren sa tobom. Velika sezona za tebe, uspeh za tvoju ekipu. Čestitam i želim ti mnogo uspeha u Torinu - rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo na posebnu podršku koju je imao večeras u Parizu, svoju porodicu koja je bila komplet na okupu.

- Za mene je bilo danas jako posebno jer su porodica bila sa mnom, moja ekipa. Prvi put su oba moja deteta sa mnom, da su zajedno gledali meč. Veliko, senzacionalno veče. Volim te mnogo, Tara. Moram da se zahvalim kao i Danil publici, što ste dolazili ove sedmice. Bila je ovo teška godina za ceo sport, hvala vam na podršci i nadam se da se vidimo i sledeće godine - nastavio je Novak na francuskom.

Najbolji reket sveta potom je dao izjavu i na engleskom jeziku. Kaže da mu je finale US opena mnogo značilo da pripremi večerašnj meč.

- Kakav meč, bilo je neverovatno, fajt do poslednjeg udarca. Znao sam da će mi biti potrebno dosta snage da pobedim, da pružim najbolji meč. Naučio sam lekciju iz finala US opena, pokušao sam da radim sve što treba, izgledalo je besprekorno sa moje strane.

Znao je zbog čega se pojavio u "Bersiju". Prvo mesto na kraju godine bilo je prioritet.

- Uvek čestitam protivnicima, naročito kada pruže sjajne poene. Ovo je postalo stvarno veliko rivalstvo. Igrali smo tri finala, Australijan open, US open, sada Bersi. Nadam se da ćemo se sastati u još finala. Došao sam ovde da uzmem prvo mesto na kraju godine, to sam uradio juče. Nisam imao toliki pritisak da dobijem.

Video: Novak oduševljen: Obožavateljka naslikala njegov portret, ćerka Tara dobila svoje mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. novembar 2021 | 18:14

    Nole je ROKI u tenisu🎾🥊kad je najteze ustaje i zadaje udarac pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA