≫ 

"Vidim sebe u tome": Đoković otkrio čime će se baviti kada završi karijeru

Naravno, Novak ne namerava da "pobegne" od tenisa

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

U razgovoru sa novinarima posle osvojenom mastersa u Parizu, najbolji svetski teniser Novak Đoković otkrio je čime bi mogao da se bavi jednog dana kada odluči da ode u penziju!

Upitan da li sebe u budućnosti vidi kao potencijalnog trenera Danila Medvedeva, čoveka kog je pobedio u finalu, Novak je rekao:

- Mislim, ako bih bio njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se. On je jedan od najboljih tenisera sveta u ovom trenutku, a ako ga zdravlje bude služilo, biće u vrhu godinama i osvojiće još slemova. U to nema sumnje. Da, vidim sebe kao trenera. Volim stvarno ovaj sport. Ne volim ga samo onda kada pobeđujem. Volim ga kada sam sa svojom decom na terenu, kada ga gledam na televiziji ili uživo, i kada pokušavam da prenesem svoje iskustvo i znanje novim generacijama u Teniskom centru Novak kojem sam jako posvećen - rekao je Đoković i dodao:

- Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije. Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš. Mislim, jeste upotrebljivo za mene, ali šta ću s tim posle, da ga nosim u grob i da kažem "bio sam najbolji", a da niko posle mene nema te informacije iz mog života, filozofije, metodologije rada, pristupa. Nekako sam i ranije sam krenuo u sve to, dok sam još aktivan teniser. Nikada nije kasno, a nikada nije ni rano. Za mene je to logičan sled stvari u životu, da to prenesem na nekog drugog. Vidim se u različitim ulogama u budućnosti, zašto da ne, drago mi je da mogu da se razvijam i kao trener.

Đoković trenutno ima 34 godine, a njegov otac Srđan je početkom oktorbra govorio o tome do kada će prvi reket sveta siguirno igrati.

- Novak ne planira da se penzioniše sigurno do 2024. godina kada se održavaju Olimpijske igre u glavnom gradu Francuske. Njegov cilj je da i na njima učestvuje, a posle toga ćemo videti.

Video: Đoković ušao u Masters istoriju pobedom u Parizu: Ovo su najbolji potezi sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    8. novembar 2021 | 14:20

    ŽIV BIO NOLE SRBINE I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Mihailović

    8. novembar 2021 | 16:26

    Napravi najbolju školu tenisa u svetu, kad si najbolji svih vremena takva treba biti i škola, najmodernija,sa najboljim uslovima, da iz celog sveta dolaze kod najboljeg tenisera u najbolju školu u Beograd... Sreća je gledati svoje učenike kada počnu osvajati trofeje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA